MENÜ

Atletizm kalbi İstanbul'da

Türkiye atletizmde, 2013 Dünya Salon Şampiyonası'nın ardından Avrupa Salon Şampiyonası'na ilk kez ev sahipliği yapacak. Olimpiyat şampiyonları, dünya rekortmenlerinin yer alacağı turnuva bugün Ataköy Spor Salonu'nda akşam seansındaki 6 disiplindeki elemelerle başlayacak.

Atletizm kalbi İstanbul'da

2012 Dünya Salon Şampiyonası'nın ardından Türkiye ilk kez Avrupa Salon Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Açılışı bugün yapılacak şampiyonada, atletizmin; Olimpiyat, Dünya ve Avrupa seviyesinde zirvede yer alan, rekorlar kıran yıldızları, sporseverlerle Ataköy Spor Salonu'nda buluşacak. Türkiye'nin 20 atletle yer aldığı şampiyonada, hedef bu zamana kadar kazanılan 8 madalyanın üzerine çıkmak olacak. 37. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda dün basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıya sırıkla atlamadaki gururumuz, yıllanmış rekorları geride bırakan Ersu Şaşma ile orta mesafede rekorlar kıran Şilan Ayyıldız'ın yanı sıra Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve organizasyonun sağlık sponsoru Medicana'nın Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Oğuzhan Cücü katılım gösterdi. Başkan Fatih Çintimar: "Atletizmin, Avrupa’daki en büyük 3 organizasyonundan birisi. Açıkta yapılan Avrupa ardından Avrupa Kros Şampiyonası ve Avrupa Salon Şampiyonası. Bu yıl Avrupa salon, seneye de Antalya ’da kros şampiyonasını gerçekleştireceğiz. Bunlar 100 yıllık tarihimizde ilk defa aldığımız organizasyonlar".

Haberin Devamı

'Depremzedelerimizin de elçisiyiz'

Şilan Ayyıldız: "Depremden dolayı çok sarsıldık. Depremzedelerimiz için koşacağız. Onları unutmadık. Elimizden geldiğince ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Kendimce hedefim var. En iyi derecemi koşup iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Türkiye rekoru da istiyorum. 4.09.90 gibi derece Türkiye rekorunu getirecek. Öncelikle hedefim finale kalmak" Ersu Şaşma:"Ben de çok fazla hazırlandım. Güzel derece ve madalya ile kapatmak istiyorum. Bu olay olurken 6 Şubat ’ta ben maalesef Almanya’daydım. Bizi çok sarstı. Motivemi etkiledi. Orayı düşünmekten bazı yarışlara adapte olamadım. Bu yarışmada doğayı koruma elçisiyim. Depremde kaybettiğimiz bütün insanlar ve depremzedelerimiz için onların da elçisi olduğumuzu düşünüyorum. Onlar için bir motive güzel bir haber olacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

Hatice Yücel

YORUM YAZ