MENÜ

Atletico Madrid ve Manchester City, Altay'ın genç yıldızını istiyor

Avrupa kulüplerinin Spor Toto 1. Lig ekiplerine olan ilgisi giderek artıyor. Altay genç yıldız adayı için Manchester City ve Atletico Madrid harekete geçti.

Atletico Madrid ve Manchester City, Altay'ın genç yıldızını istiyor

Son yıllarda Avrupa kulüpleri Sport Toto 1. Lig kulüplerini yakından takip etmeye başladı. 2016 yılında Alman ekibi Freiburg, Altınordu'dan Çağlar Söyüncü'yü yaklaşık 8 milyon Euro civarı bir bonservis bedeliyle kadrosuna katmıştı.

Haberin Devamı

Atletico Madrid ve Manchester City, Altayın genç yıldızını istiyor

Çağlar, Almanya'da gösterdiği performansla Premier Lig'e adım atmıştı. Başarılı savunmacı A Milli Takım'ın vazgeçilmez stoperlerinden biri olmuştu.

Sinan Bolat: Uğurcan ve Altay inşallah en kısa zamanda Avrupa'ya transfer olur

CENK ÖZKAÇAR DA SÜPER LİG OYNAMADI

Altay'da forma giyen genç oyuncu Cenk Özkaçar, 1.50 milyon Euro karşılığında Fransz ekibi Lyon'a transfer olmuştu. Lyon, A Milli Takım'a kadar yükselme başarısı gösteren 22 yaşındaki oyuncuyu La Liga'nın köklü ekiplerinden Valencia'ya kiraladı.

Haberin Devamı

ALİ AKMAN DA GİTTİ

Yetiştirdiği genç yeteneklerle dikkatleri çeken Bursaspor'da, son olarak Ali Akman ismi gündeme gelmişti. Genç oyuncu, Bundesliga ekibi Frankfurt'a transfer oldu. Alman ekibi tarafından önce NEC Nijmegen'e transfer olan 20 yaşındaki oyuncu, son olarak Göztepe'ye kiralandı.

Atletico Madrid ve Manchester City, Altayın genç yıldızını istiyor

DEVLERİN RADARINA GİRDİ

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay'da forma giyen 17 yaşındaki stoper Efe Sarıkaya, Avrupa'nın dev kulüplerinin radarına girdi.

Genç stoperi son 2 haftada oynanan Boluspor ve Denizlispor (D) müsabakalarında İspanya La Liga ekibi Atletico Madrid ve İngiltere Premier Lig temsilcisi Manchester City takibe aldı.

İki kulübün scout ekiplerinin de genç oyuncunun performansını beğendiği, Madrid temsilcisinin Altay'a resmi teklifini ilettiği öğrenildi. Manchester ekibinin de önümüzdeki günlerde resmi teklifte bulunması bekleniyor.

Haberin Devamı

Atletico Madrid ve Manchester City, Altayın genç yıldızını istiyor

Atletico Madrid'in teklifini düşük bulan ve rakamı artırmasını isteyen Altay yönetimi Efe'nin bonservis ücreti konusunda net bir rakam belirlemedi. Son olarak Kazımcan Karataş'ı 20 milyon TL bonservis ücretiyle Galatasaray'a satan siyah-beyazlılar, 18 yaşına 30 Kasım 2023'te girecek Efe'den de ciddi bir gelir bekliyor.

Sol ayaklı genç defans oyuncusu Avrupa'dan bir kulüple anlaşsa bile FIFA kuralları gereği 18 yaşından önce Türkiye'den ayrılamayacak ve 1 yıl daha Altay forması giyecek. Efe Sarıkaya, dikkat çeken performansıyla davet edildiği U19 Milli Takımı'nda da görev yapıyor.

ENDRICK DE REŞİT DEĞİL

Haberin Devamı

Real Madrid, Palmeiras'ta forma giyen 16 yaşındaki Endrick'in transferini dün resmen açıkladı. Brezilyalı oyuncu henüz reşit olmadığı için, 2024 yılına kadar Palmeiras'ta oynamaya devam edecek. 2024 yılında Endrick, Real Madrid'e katılacak.

Emir Sarıkaya da henüz 18 yaşına girmedi. Bu yüzden Atletico Madrid, Real Madrid'in Endrick transferinde izlediği yolu göz önüne alabilir. (İHA)

YORUM YAZ