MENÜ

Atina'da meşale alındı

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihlerinde yapılacak, "11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları"nın meşalesi Atina'da düzenlenen törenle alındı.

Atina'da meşale alındı

İlk modern olimpiyatların yapıldığı Panathenaic Stadyumu’nda gerçekleştirilen törene "Olimpiyat Marşı"nın okunmasıyla başlandı.

Haberin Devamı

Avrupa Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Kikis Lazaridis, törende, olimpiyat ruhunun olimpik gençlik oyunları ile ayrı bir anlam kazandığını belirterek, Trabzon’da yapılacak etkinliğe rekor bir katılımın olacağına inandıklarını söyledi.

Yunanistan Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sypros Capralos da Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliğinin düzenlediği bu organizasyonun gençleri dostluk ve fair play ortamında yarıştırıp, kaynaştıracağını ifade ederek, "Bu gençler Trabzon’da yeni dostluklar edinecekler. Burada yakılan meşale Trabzon’da ışık verecek. Bu meşale Trabzon’dan dünyayı aydınlatacak" diye konuştu.

Daha sonra ellerindeki zeytin dalları ve meşale ile olimpiyat geleneğindeki dua sahnesinin canlandıran Yunan genç kızlar, mercek yardımıyla meşaleyi yaktı. Yunan tenisçi Leftezis Theoolozou tarafından alınan meşale, Türk sporcusu Sevda Hanım Seyis’e verildi. Ardından, Trabzon’a getirilecek meşale ateşi ise Yunanistan Milli Olimpiyat Komitesi başkanı Capralos tarafından Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na fenerle birlikte teslim edildi.

Haberin Devamı

Meşalenin alımından sonra bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, olimpiyatların doğduğu yer olan Atina’dan aldıkları meşalenin ışığında Trabzon’da dostluğun yarışıp, kazanacağına değinerek, şunları kaydetti:

"Meşaleyi, buradan aldığımız duygu ve düşünceleri Atina gibi tarihin en eski kentlerinden biri olan Trabzon’a taşıyacağız. Bundan onur ve mutluluk duyuyoruz. 49 Avrupa ülkesinin genç sporcularını en iyi şekilde ağırlayacak ve tarihin en iyi Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları organizasyonunu gerçekleştireceğiz. SizleriTrabzon’a bekliyoruz."

Törende, EYOF Trabzon 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker tarafından Yunanistan MOK başkanı Capralos’a, Trabzon’un özel tanıtım hediyeleri verildi.

Doker, iki ulusun aslında birbirine çok yakın kültürlerinin olduğunu belirterek, "Olimpiyat ruhu, iki ülkenin gençlerinin ve tüm Avrupa’daki gençlerin dostuluğuna katkı yapacaktır. Trabzon, bu organizasyondan çok başarılı bir şekilde, yüzünün akıyla çıkacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Tören, iki ülke milli marşlarının okunmasının ardından sona erdi.
Öte yandan, meşalenin, daha sonra belirlenecek bir program doğrultusunda bazı kentlerden geçerek Trabzon’a getirtileceği bildirildi.

Selçuk Kılıç / AA

YORUM YAZ