MENÜ

Atalay Babacan kimdir? Atalay Babacan kaç yaşında?

Atalay Babacan Galatasaray alt yapısında forma giyen 2000 doğumlu oyuncu 10 numara mevkisinde forma giyiyor. Son dönemde gösterdiği performans ile dikkatleri çeken Atalay Babacan Fatih Terim'in dikkatini çekti.

Atalay Babacan kimdir? Atalay Babacan kaç yaşında?

Galatasaray alt yapısından bu sezon A takıma çıkan Ozan Kabak, Yunus Akgün ve Celil Yüksel Fatih Terim ve taraftarın gözbebeği olmuş durumda. Teknik Direktör Fatih Terim'in 10 numara bölgesi için de 2000 doğumlu Atalay Babacan'ı hazırlıyor. Porto ile deplasmanda oynanan UEFA gençlik liginde attığı golle dikkatleri üzerine çeken Atalay Babacan Antalyaspor U21 maçında gösterdiği performansın ardından A takım kadrosuna alınmıştı. Peki, Atalayan Babacan kimdir? İşte genç oyuncunun bilinmeyenleri...

Haberin Devamı

Atalay Babacan kimdir?

28 Haziran 2000 Denizli doğumlu. 2013 yılında Denizlispor'dan Galatasaray'a transfer edildi. 53 kez milli oldu ve kariyerinde 80 golü bulunuyor.

10 numara pozisyonunda oynayan 18 yaşındaki futbolcu sol ayağını muhteşem kullanıyor. U17 Avrupa Şampiyanası grup aşamasında 6 maçta 4 gol attı. U17 Milli Takımı'a İtalya maçında ise galibiyeti getiren isim oldu.

Türkiye U17 Milli Takımı, Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında adını çeyrek finale yazdırırken, takımın 10 numarası Atalay Babacan performansı ile dikkatleri üzerine çekti.

U17 Dünya Kupası kadrosunda da yer alan Atalay Babacan'ın Galatasaray ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Uzun bir sakatlık döneminin ardından bu sezon U21 takımında forma giymeye başlayan Atalay Babacan bu sezon 4 maçta forma giyip 2 gol birden attı. Atalay Babacan bir süredir A takım ile idmanlara çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Porto maçında harika bir gol attı

UEFA Gençlik Ligi'nde oynanan Porto maçında forma giyen ve harika bir gol atan Atalay Babacan yeniden Fatih Terim'in gözüne girdi. Antalyaspor U21 maçında da oynayan futbolcu buradaki başarılı performansının ardından Antalyaspor maçının 21 kişilik kadrosuna da dahil edildi.

Atalay'ın ağabeyi de kendisi gibi futbolcu. 21 yaşındaki Alperen Babacan Denizlispor'da forma giyiyor.

Atalay Babacan kimdir Atalay Babacan kaç yaşında

YORUM YAZ