MENÜ

Atabey için Galatasaray'a ret

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, 17 yaş altı takımındayken profesyonel sözleşme imzalanan ve şu an A takım kadrosunda da zaman zaman forma şansı bulan Atabey Çiçek'i, Galatasaray'a vermedi.

Atabey için Galatasaray'a ret

İlhan Cavcav, AA muhabirine Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak’ın kendilerinden Atabey Çiçek’i istediğini belirterek, "İlle de bize verin dedi. ’Yaşı daha 15-16, paraya boğsan mümkün değil’ dedim. ’Peki’ dedi saygı gösterdi" diye konuştu.

Atabey’in İngiltere’den de talipleri olduğunu kaydeden Cavcav, "Bizim içimizde yetişen bir delikanlı olması nedeniyle öncelikle Gençlerbirliği’nde kendisini göstermesini istedik. Elbette zamanı geldiğinde... Biz futbolcunun önünü tıkayan değil, aksine açan bir kulübüz" dedi.

Gençlerbirliği’nin alt yapısında 12, 14, 16 ve 18 yaş gruplarında eğitim gören bin 500’e yakın sporcu olduğunu kaydeden İlhan Cavcav, bu gençler arasında 2-3 oyuncunun dikkati çektiğini söyledi.

Kırmızı-siyahlı kulübün alt yapısında yetişen ve 11 yıldır kırmızı-siyahlı takımın çeşitli yaş gruplarındaki takımlarında forma giyen Atabey’i, İngiliz ekiplerinden Manchester City ve Sunderland de resmi yazıyla başvurarak istemiş, ancak İlhan Cavcav tarafından genç futbolcuya profesyonel sözleşme yapılmıştı.

Profesyonel sözleşmenin ardından Atabey, Fuat Çapa tarafından sezon öncesi yurt dışı kampının yapıldığı Belçika’ya da götürülmüştü.

"Futbolcunun ailesi ve geleceği de önemli"

İlhan Cavcav, Gençlerbirliği’nde verilen ücretin bir sınırının olduğunu, bu nedenle de ailesi ve geleceği için kulübün aldığı
bonservis bedeli kadar, gideceği takımda futbolcunun alacağını da önemsediklerini ifade etti.

Bugüne kadar gerçekleştirdiği transferlerin çoğunda başka takıma giden futbolcusunun alacağı ücretin de pazarlığını yaptığını kaydeden Cavcav, "Mesela Soner, bizden 300 bin lira alıyordu. Trabzonspor’dan alacağı parayı da bordo-mavili yöneticilerle ben konuştum ve 1 milyon dolara yakın ücret aldık. Ben şahsen çok mutlu oldum, sonuçta alt yapımızdan yetişmiş bir delikanlı" değerlendirmesini yaptı.

Uzun yıllardır kulüp başkanlığı yaptığını belirten Cavcav, Türkiye liglerinde Gençlerbirliği forması giymiş çok sayıda futbolcu olduğunu bu oyuncuların başarılı olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Kurtuluş alt yapıda

Başkent temsilcisinin bu sezon kadro kurmak için harcadığı toplam parayı, büyük takımların 1-2 futbolcuya verdiğini kaydeden Cavcav, kırmızı-siyahlı kulüpte alt yapıya verilen öneme işaret etti.

A Milli Takım’ın Romanya ile deplasmanda oynadığı maçı canlı, Macaristan karşılaşmasını ise televizyondan izlerken çok üzüldüğünü ifade eden İlhan Cavcav, yıllardır, alt yapısına önem veren, futbolcular yetiştiren Gençlerbirliği Kulübü başkanı olarak, Türk futbolunun içinde bulunduğu "sıkıntı" içinse "alt yapıya önem" çözümünü önerdi.

Cavcav, "80 milyon nüfusu olan ülkemizin Avrupa’da daha iyi temsil edilebilmesi için bütün kulüplerimizin alt yapılarına önem vermeleri gerekir" dedi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ