MENÜ

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

1 Eylül Cumartesi İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Dokuz koşulu program olması nedeniyle iki altılı ganyan olacak. İlk yarış Fegentri Bayan Binici Koşusu olacak. Tamamı yabancı binicilerden oluşan koşuda Aslan adam, Masai Mara son yarışları ile öne çıkacak isimler. Torun Rüzgar’ın sürpriz yapmasını bekleyeceğimiz koşuda İsmihan da dikkate alınabilir.

Maiden bir koşu ile ilk altılıda ikinci ayağı izleyeceğiz. Koşu hayatına tam hazır olmadan başlayan Good News ilk 300 metrede çok kabiliyetli bir tay görüntüsü vermişti. Düzlüğe çıktıktan sonra temposunu kaybeden tay 5’inci kaldığı yarışından sonra daha hazır gireceği bu grupta bir kez daha H.Karataş tercihi ile kazanmaya yakın gözüküyor. Mister Point, Nadal, Salazar ve Efehalil diğer şans bulabilecek isimlerdir.

Haberin Devamı

1500 metrede sentetikte yapılacak olan KRA Koşusu’nda Cambodia üst üste kazandığı yarışlar ile bu yarışa iddialı giriyor. Sentetikte Dr Fong yavruları farklı koşmakta olup Cambodia bir kez daha öne çıkabilir. Ancak son 800 metrede daha hızlı olan rakibi Çıksalın Cambodia’ya çok güvenmemizi engelliyor. Ayrıca bu ikiliden daha fazla ilgi çekecek bir kısrak var. Şeker Hanım Grup yarışlardan dönüp sentetikte yarışlar koşmaya başladı. Şeker Hanım, Çıksalın ve Cambodia üçlüsü yeterli gözüküyor.

Bankom CROCHET..

1.Ayak: Altılı Ganyan Morocco Sorec Koşusu ile başlayacak. Bu yarışta ilk şansı Hürat’a verebiliriz. İlk yarışında son 800’de 45 koşarak kazanan tay potansiyelini göstermişti. İlgilileri uzun vadede ciddi başarı beklediklerinden olsa gerek bu yarışa kadar beklediler 71 günlük ara mecburiyet değilse kazanabilir. Ashoka ise takip listemde olan bir tay. Pleasantly Perfect yavrusu tayların performansının iyi olacağını genelde söylüyorum ve Ashoka mesafe uzadıkça da başarılı olabilir. La Dragontea, Win Code Win, Macchiato plasede şan vereceğim atlardır. Koşuda bomba bir atım var Maiden olmasına rağmen Sganarelle yazın.

2.Ayak: FRBC – Anadolu Koşusu 3 ve yukarı yaşlı atlara mahsus bir mücadele olup 2000 metrede yapılacak. Temmuz ayında son olarak 2100 metrede Gr.1 koşan King Serkan El Nino önünde elde ettiği birincilik ile dikkat çekti. Kum pistte çok iyi sonuçlar alan ve son iki yarışında sentetikte kazanan King Serkan verdiği ara sonrası favorilerden olacaktır. Geride bıraktığı rakibi El Nino kış sezonuna doğru form yükseltenlerden biridir. Çok iyi durumu ile Haziran’dan bu yana 3 birincilik, 2 ikincilik yapan Black Chinese bu pistte çok iyi koştuğundan iddialı olacaktır. Ancak bu tip koşularda tempo yarışlarını çok iyi koşan Big Brown, hızlı koşularda çok iyi sonuç alan Zafer Ateşi, Urashan ve Ayrton ile bu yarışta şanslı at sayısı fazla gözüküyor. Bitcoin ise son iki grup yarış galibiyeti ile favorilerden biri olacak. Çim pist dışında ilk kez koşacak olan Gazibora Khan sürpriz sonuç alabilir.

Haberin Devamı

3.Ayak: IFAHR Koşusu 2100 metre sentetik pistte olup ilgi çekici koşulardan biri de bu yarış olacak. Aşemez bu pistte elde ettiği son birinciliğinde Batman Aslanı gibi güçlü bir rakibi geçmişti. Favori olacak bu atın rakipleri öncelikle Şahinter ve Semend. Daha sonra Gümbürgümbür, Tarıkhan ve Yılmabaşar ve Serhantay yazabiliriz.

Haberin Devamı

4.Ayak: Kısrakların yer alacağı İstanbul Koşusu’nda aynı grup bir kez daha karşılaşıyor. Geçen yarışta Cheri Cheri Lady’nin temposunda çok iyi koşan 3 yaşlılardan Peri Lina kazanmıştı. Aynı grubun karşılaşmasında bu kez ilk şansı Valencia’ya vereceğim. Peri Lina ve Miss Helin rakipleridir. Tatavan İncisi eski günlerinden uzak olsa da sürprizi yapabilir.

5.Ayak: Tayların Maiden koşusu zor geçecek gibi gözüküyor. Haziran’dan ikinci kaldığı koşusu sonrasında sahibi olduğum kısrağım Love Song’un erkek kardeşi olan Canoğlum bakalım bu kez ne koşacak. Kuyumciyan ekürisi’nden aldığımız Happy Hour’un Belmont’tan olan yavrusu Larvotto ise başarılı yarışına bakalım artı yapıp kazanacak mı? Ancak benim koşuda banko olarak önereceğim isim 2 nolu Crochet’tir. İlk yarışında ikinci kalan tay Selim Kaya ile bir kez daha koşacak olup kazanmasını bekliyorum. İlk yarışında start sonrası ağır kalan tay grubun gerisinde koşmuştu. En geride koşan ve virajda en gerideki atın 4 boy ardında olan bu tay düzlükte ciddi aralar kapatıp geldi ve ikinciliğe girdi Selim Kaya son 200’de tutarak tayı üzemedi ama aksiyonları ile dikkat çeken tay grup atı görünümüyle çok dikkat çekti.

Haberin Devamı

6.Ayak: Günün kapanışını Çengelköy Koşusu ile yapacağız. Tempo yarışı olacak bu koşuda ve Bumbai favorimdir. Eşkali ve performansı ile dikkat çeken bu atın yarışın gidişatına göre kaybetmesi halinde Ozanşah, Karkamış, Hergele, Hünkaroğlu ve Erayhan’a yazmış olmamız iyi olur.

(10.5.6.9.3.11) (2.3.9.8.4.6.7.5.1) (1.5.3//2.6.8.4) (6//5.2) (2) (3//4.8)

YORUM YAZ