MENÜ

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

29 Ağustos Çarşamba İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Rakibi ile Rövanşa Çıkan LIONS ROSE Bu Kez Kazanabilir

1.Ayak: 1200 metrede 3 yaş Arap taylarının bu koşusunda iyi isimler bir arda olacak. Öncelikle tecrübesi fazla isimlere bakarsak 1200 metrede Maiden kazanıp son iki yarışında 1400 metrede kazanan Ezharbey dikkat çekiyor. 1400 – Hand-14, şartlı4 iki koşu daha kazanan Ezharbey Müslüm Çelik ile de iyi bir uyum göstermişti. Bu kez kilosu 60 ve Özcan Yıldırım binecek. Son yarışında bugün rakibi olan Afacan ile beraber koşmuştu ve ikinci kalan Afacan Uğur Polat ile şans arayacak. Afacan’a son koşusunda binmiş olan H.Karataş ise bu kez Benhalil’i tercih etmiş. Bu taya da binen ve 1200 metre Maiden kazanan Benhalil ilk çim koşusuna çıkacak. Uçanbey yavrusu tayın annesi ise Özgüngül olup uyu sağlayabilir. Son haftaların formda jokeylerinden Müslüm Çelik bu yarışta Derindeniz’i tercih etti. Bakalım yine kaznacak tayı bulmuş mu? Kocakaya ise Ustaoğlu’na biniyor olup Uğur’dan sonra onun tercihi de dikkat çekti. Koşu kazanan taylardan Ulubaş ise A.Kaçmaz ile mütevazı gözüküyor ama yarışta iddiası olursa şaşırmayalım.

Haberin Devamı

2.Ayak: Son yarışlarında önerdiğim atlardan biri olan Lions Rose bu kez banko yazacağım isimdir. Son çim yarışında 1900 metrede koşan Lions Rose önde 8 boy farkla kaçan Lord Of Darkness’ın diri kalması ile kazanmasına engel olamamıştı. Rakibini takip ettiği koşuda ona yakın gitmeyerek hem rakibinin diri kalmasını sağlamış hem de avantajı kaptırarak düzlükte arayı kapatamamıştı. Bu kez daha iyi olduğu sentetik pistte koşacak ve form durumu iyi olduğundan birincilik yapmaya çok yakın. 2000 metrede kazandığı son yarışında önde liderliği almış ve birinciliğe ulaşmıştı.

3.Ayak: Süleyman Sırrı Turhan adına yapılacak olan koşuda ilk şansı Satanhan alacaktır. İstanbul’da Kv8’i 1500 metre sentetikte kazanıp daha sonra 1500 metrede Ankara’da da kazanan Satanhan bununla yetinmeyip İzmir’de koşmaya gitmişti. Romeo ardında ikinci kaldığı İzmir koşusu beğenilmeyen tay daha sonra Ankara’ya döndü ve Budunalp önünde çimde kazandı. 1400 metrede yapılacak olan bu koşuda bir kez daha Budunalp rakiplerinden biri olup rövanşı vermeyebilir. Formunda ilerleme olan Budunalp ise Satanhan önünde KV18, KV21 birincililerini hatırlatan bir yarış yapabilir. Nisan ayında üst üste iki kez geçtiği Satanhan ile olan rekabeti bakalım nasıl devam edecek. Alişir gibi hedefleri büyük bir isim bu atların yanında şanslılardan bir diğeridir. Bodrum Kalesi, Akkula ve Reisoğlu diğer şans verdiğim atlardır.

Haberin Devamı

4.Ayak: 3 yaşlı taylara ait bir diğer yarış da Nevzat Zaimoğlu koşusu olacak. Kaizbert yavrusu olan Gustav son yarışlarında geçilmemiş isimlerden Gökyüzü ardında iki kez ikinci kaldı. Arada Fatih Ağa’ya geçilen Gustav tekrardan birincilik peşine düştü. Bu grupta Baba Arif ve Makriköy gibi isimler var. Makriköy üç kez kazandığı dönemden sonra Baba Arif’e iki kez geçildi. Bu grupta Gustav ile güçlerini test edecekler. Ballıkız ve Selim Kaya dediğinizi duyar gibiyim. Yazalım o halde..

5.Ayak: İki yaşlı tayların Maiden bu koşusunda ilk şansı Rockabye alabilir. İlk yarışında üçüncü kalan bu After Market tayı daha seri olan rakipler yanında geride bekleyen Rockabye düzlüğe çıkıldıktan sonra iyi bir sprint yaptı ama ancak fotoda üçüncülüğü kurtarabildi. Mtyhogenic, Lady Tulpar, Santino, Cochabamba gibi 347 bin – 619 bin arası kazanmış kardeşleri olan Rockabye sentetikte bu rakiplerini geçebilir. El Rapido, Karatolgalı ve Giangio Como diğer şans verdiğim atlardır. Kayı ovası sürpriz isimdir.

Haberin Devamı

6.Ayak: Günün kapanış koşusu ise 2000 metrede sentetik pistte yapılacak olup ilk şansı Budakhan olacaktır. Kalitesi ile bu grupta öne çıkan Budakhan risk alanlar için alternatif tekimdir. Rakibi ise Efesli olacak gibi gözüküyor. 1400, 2000 ve 2000’de bu pistte kazanan Efesli Tamerinoğlu yavrusu olduğunu belli etmişti. Bir kez daha son yarışını tekrar ederse birincilik kürsüsüne çıkar. Daha sonra ise Budakhan ardında ikinci kaldığı yarışı ile Tezcanlı şanslı olacaktır.

1,2,3,7,6,8 // 5 // 1,2,-5,6,4,3 // 4,1,5,6 // 7-2,5,3,6 // 6-1,8

YORUM YAZ