MENÜ

Kaya gibi yalan

PKK'lı olmakla suçlandığını iddia eden ünlü jokey Selim Kaya, eski meslektaşı Süleyman Akdı'ya da çattı: 'Kürtçe konuşmamıza kızıyordu.' Bu sözün karşılığında ise 'Ayrımcılık yok, kazancına baksın' yanıtını aldı.

Kaya gibi yalan

"Veliefendi'de PKK Krizi" haberinden sonra at yarışı dünyası sarsıldı. Türkiye'nin çeşitli illerinden, özellikle Urfa, Elazığ, Hakkari, Mersin ve Adana'dan arayan jokeyler "Selim Kaya derdimize derman oldu. Biz Kaya'nın söylediklerine hak veriyoruz. Jokeyler arasında memleket ayrımcılığına son verilsin" dedi.

'ÇERKEZ DE VARDI'
Ödüllü jokey Selim Kaya ise açıklamalarını sürdürdü. Kaya, "Şu anda Türkiye Jokeyler Derneği Başkanı olan Sülayman Akdı, yarıştığı zamanlarda jokeylere, 'Burada Kürtçe konuşmayın, yasak. Sizin dilinizden anlamıyoruz' diyordu. Ben bunun üzerine komiserlere giderek durumu anlattım. 'Burada İngilizce konuşulabiliyorsa Kürtçe de konuşulabilmesi gerekir. Biz ana dilimizde daha iyi anlaşıyoruz demiştim" dedi. Türkiye'nin en iyi jokeylerinden biri olan Selim Kaya'nın çeşitli suçlamasına karşılık eski ünlü jokey Süleyman Akdı ise tüm bu iddiaları yalanladı. "Veliefendi'de Selim Kaya'nın iddia ettiği gibi bir ayrımcılık söz konusu değil" diyen Akdı, kendisini şöyle savundu: "Ben yıllar önce, kimse onları anlamadığı için 'Aranızda Kürtçe konuşmayın' demiş olabirim. Ancak ben bu sözü, Çerkezce konuşan jokey arkadaşlar için de söylüyordum. Herhangi bir ayrımcılık için söylemiyordum."

'SORUN OLAMAZ'
Yurt içinde ve yurt dışında sayısız şampiyonluklar kazanan "İmparator" lakaplı Süleyman Akdı, TAKVİM'e açıklamalarını şöyle sürdürdü. "Ben yorum yapmayacağım. Bunun için bir şey söylemek istemiyorum. Benim ya da bir başkasının Kürtler'le ya da Çerkez kökenli kişilerle herhangi bir sorunu olmaz, olamaz. Ben yıllarca ata bindim. Kürtler vardı, Çerkezler vardı. Ben bazen kendi aralarında Çerkezce konuşan jokeylere de 'Çerkezce konuşmayın' diyorduk. Selim Kaya bu iddialarını jokey başkanlığı kongresinde de yaptı. Veliefendi'de bin 500 Diyarbakır Çermikli var. Burada biz ayrım mı yapıyoruz ki bu kadar insan var? Selim Kaya'nın 7 sülalesi trilyonlar kazandı. Kimse onlara Kürt ya da PKK'lı demedi. Kim ne söylemiş? Bu işlere bizi karıştırmasınlar. Burada PKK olabilir mi?"

'HİCAP DUYDUM'
Kindisinin Veliefendi Hipodromu'nda Selim Kaya da dahil herkese ağabeylik yaptığını da dile getiren "İmparator", asıl bu iddiaların ayrımcılık olduğunu söyledi. Akdı, Selim Kaya ile olan bir anısını ise şöyle anlattı: "Bir gün attan düştü, hastaneye önce ben koştum, iç çamaşırını ben çıkarttım. Bu açıklaması camia için hiç şık olmadı. Hicap duydum."

AHIR PROBLEMİ
Öte yandan Veliefendi'de ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde atları yarışan at sahipleri de, Türkiye Jokey Kulübü'nde başta ahır dağıtımında olmak üzere, bir çok konuda usulsüzlük yapıldığını iddia etti. At sahipleri, TJK Başkanı Ömer Faruk Girgin hakkında bu konularda çeşitli davalar açıldığını söyledi.

YALANLADILAR
JOKEY FUAT ÇAKAR:
Bize ne muamele yapılıyorsa Selim Kaya'ya da aynı muamele yapılıyor. Veliefendi'de kesinlikle ayrımcılık asla yok. Yani burada doğulu ya da batılı ayrımı yok. Veliefendi'de bulunan jokeylerin yüzde 80'i doğuludur. Yıllardan beri Türk, Kürt, Çerkez ve Laz insanlar beraber çalışıyorlar. Kimse kimseye karışmıyor.

JOKEY GÖKHAN GÖKÇE:
Ben Ardahanlıyım. Kimseyle bir sorunum olmadı. İstediğim ata biniyorum. Selim Kaya ağabeyin Türkiye Jokey Kulübü ile sorunu olabilir. Ayrımcılık yok, ama ben herhangi bir derdimi TJK yönetimine anlatamam gibime geliyor

BAGAJDA İDMANA GELDİYSE SUÇLU!
Ünlü jokey Fuat Çakar, Selim Kaya'nın dünkü açıklamaları sırasında "Antrenmana otomobil bagajında gizlice girdim" demesi üzerine bunun bir suç olduğunun da altını çizdi. Çakar, "Selim ayrıca ağabeyinin 500 atı olmasına rağmen ahır verilmediğini de söylemiş. Ahır kura ile belirlenir. Bazılarına hiç ahır çıkmıyor. Bunda kasıt yok" dedi.

Kaynak: Takvim

Haberin Devamı
YORUM YAZ