MENÜ

Jokey Ömer Kaya hayatını kaybetti

2007 Gazi Koşusu’nun şampiyon jokeyi Ömer Kaya, hastanedeki 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. 6 Ekim’deki yarışta atıyla birlikte yere düşerek beyin kanaması geçiren 30 yaşındaki jokeyin naaşı bugün öğle namazına müteakip Şanlıurfa’da defnedilecek.

Jokey Ömer Kaya hayatını kaybetti

6 Ekim’de Ankara 75. Yıl Hipodrumu’ndaki yarışta Beybaran isimli safkanla beraber düşerek beyin kanaması geçiren Jokey Ömer Kaya , Yenimahalle Devlet Hastanesi’ne, ardından da yoğun bakım ambulansıyla Medical Park Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Kaya, 4 günlük süreçte doktorların isteği ile bir süre uyutuldu ancak beyin travması geçmeyen 30 yaşındaki jokey dün sabah yaşam mücadelesini kaybederek hayatına gözlerini yumdu.

Hipodromda özel tören

Ömer Kaya için dün TJK Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda özel bir tören düzenlendi. Yapılan törenin ardından uçakla Şanlıurfa ’ya götürülen Kaya’nın naaşı, bugün öğle namazını müteakip Karaköprü ilçesine bağlı Yukarı Göbekli köyündeki mezarlığa defnedilecek. Şanlıurfalı atçı bir aileden gelen (Kaya Ekürisi) Ömer Kaya şampiyon jokey Selim Kaya’nın da kardeşiydi.

1571 birincilik elde etti

1996’da Kaya Ekürisi’nin bir bireyi olarak pistlere adım atan ve bir sene sonra 400 yarışta boy gösteren Ömer Kaya, kariyeri boyunca yaklaşık 13 bin yarışta at bindi. Bu yarışlarda 1571 birincilik elde edip, 4500 kez tabelada yer buldu. 2007 yılında henüz 21 yaşında ‘Inspector’ isimli safkanla Gazi Koşusu’nu kazanan Kaya’nın, en çok tercih ettiği pist, kazanın yaşandığı Ankara 75. Yıl Hipodromu’ydu.

Halis Karataş’tan taziye mesajı

Ömer Kaya’nın ölümü yarış camiasında büyük üzüntü yarattı. Ünlü jokey Halis Karataş da Ömer Kaya’nın ardından “Mekanın cennet olsun” mesajı yayınladı...


Ozan Tufan tekerlekli sandalyede!

Haberin Devamı
YORUM YAZ