Arama

Popüler aramalar

İstanbul At yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

Cuma İstanbul at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi ve sizler için bir altılı hazırladı.

İstanbul At yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

5 Mayıs Cuma İstanbul at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi ve sizler için bir altılı hazırladı.

GÜMBÜR GÜMBÜR 3 kez kazandığı Barbaros Hayrettin Koşusu’nda bir kez daha birincilik adayımdır

Yazar: Şair Gençer O

1.Ayak: İstanbul programında tayların koşusu ile altılı ganyan başlayacak. İlk şansı yüksek kan hattı ile Timetosayggodbye isimli taya vereceğim. Kaliteli kısrak Enhance’ın yavrusu olan tayın babası ise Breeders Cup Classic G1 galibi Raven’s Pass’tır. Bu tay Gazibora Khan, Lily Of The Valley, Gifted Sister, Lee Valley ile anneden kardeş olup iç pistteki idmanlarında çok iyi gözükmesi sonrası kariyerine iyi başlaması normal sonuçtur. Pendragon, Gümüş Kafes, Deli Kızım, Baba Ensar rakibi olan taylardır.

2.Ayak: Günün ikinci ayak koşusu ise Ahmet Kesebir adına yapılacak. 11 atın yer aldığı grupta ilk şansı 1 nolu Dry Cleaner’a vereceğim. Geçtiğimiz yıl çim yarışlarda çok iyi neticeler alan Dry Cleaner Ekrem Kurt Koşusu KV8’de kazanmıştı. Sentetik pistte bir yarış gören Dry Cleaner çim pistte çok etkili koşacaktır. Rakibi atlardan ilki son yarışında çıkışa geçen Memedim olacaktır. Sake Bomb ise İstanbul’a geldikten sonra çim pistte de etkili koşacak olup yazılmalıdır. Sert grupta tabela dışı kalmış olduğu son yarışını ölçü almayacağımız Stallion Falcon sürprize yazılır.

3.Ayak: Dinçer Cebeci Koşusu’nda 2100 metrede Gazi yolundaki taylar mücadele edecek. Son yarışlarında gösterdiği form ile beklentilerin altında kalan Rebel Yell, Gazibora Khan ve Hasafet bu yarış ile çıkış yapmaya çalışacak. Rebel Yell 56 gün ara verip girdiği koşusunda Finesse’in içinde kalıp daha iyi sonuç alabileceği yerde 4’üncü kalmıştı. Bu kez daha iyi hazırlandığı bu koşuda favorimdir. Aynı koşuda favori olup bariyer dibinde kapanarak 5’nci kalan Gazibora Khan ise rakibi olacaktır. Son yarışında önde tempoya girip erkenden gücünü tüketen Hasafet bu kez rakiplerini bekleyip düzlükte sprint yapacağından sürpriz şansı verilmelidir.

4.Ayak: Barbaros Hayrettin Koşusu 2100 metrede yapılacak olup ilk şansı 2 nolu Gümbür Gümbür’e vereceğim. Kariyerinde ilk kez Selim Kaya ile koşacak olan bu atın Bursa’da ikinci kaldığı koşudan sonra tecrübeli olduğu bu yarışta şansı bir hayli yüksek gözüküyor. 2014, 2015, 2016 yıllarında Barbaros Hayrettin Koşusu galibi olan Gümbür Gümbür bu yarışı 42üncü kez kazanmaya yakın gözüküyor. Egebeyi ve Şahinter kuvvetli rakipleri karşısında birincilik şansı arayacak isimlerdir.

5.Ayak: 1900 metrede yapılacak olan şartlı koşuda 1 nolu Ryan Arel en şanslı gözüken arıkandır. Ekürinin son haftalarda form tutan atları etkili koşular yapıyor. Impulsive’in kazandığı koşu ile moral bulan eküri bu kez Ryan arel ise birincilik kovalayacak olup H.Karataş faktörü ile yarışta ağırlık hissettirecektir. Büyükağa ve Goycochea iyi form durumlarıyla rakibi atlardır.

6.Ayak: 1900 metrede Hand-14 bir mücadele olacak ve sürprize açık bu yarışta 15 nolu Pan Idol favorimdir. Girdiği son yarışlarda formda olduğunu gösteren bu arıkan son olarak 2000 metrede 5’inci kalmıştı. Bu kez çim pistte koşacak olması bu tayın yatkınlık göstereceği bu pistte öne çıkartıyor. Prenses Nehir, Nights Watch, Moi Jizni, Al Jawhara, Lion Master ve Çınarlı birincilik şansı tanıdığım diğer atlardır.

8,2,7,5,1 // 1,5,2,8 // 6,2,3 // 2 // 1,2,3 // 15,10,3,7,2,12,4

Haberin Devamı