MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

30 Ağustos Perşembe Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Haberin Devamı

AYSHE cazip tekim

İki haftalık aradan sonra yeniden merhaba. Düğünüm sürecinde sosyal medya hesaplarımdan güzel dileklerde bulunup mesaj atan tüm okurlarımıza çok teşekkür ederim. Farklı farklı şehirlerden hiç yüz yüze gelmediğim ama ortak sevgimiz at üzerinden gönül bağı kurduğum ne güzel dostlar biriktirmişim, saolun, var olun. Yedi senedir parçası olduğum FANATİK HİPODROM ailesinde 7 sene önceki ilk köşe yazımda duyduğum heyecan neyse şuan da aynı hisleri taşıyorum. Özlemişim.. Ayrıca salonda yanımda bulunan Adanalı atçılara, ADANA YENİ PUANLI ekibine ve nikah şahidim olan ağabeyim ERCAN FIRTINA'ya da ayrıca teşekkür ederim. Bu arada Ercan abi oyun havasında üzerime paraları saçıştırırken su faturasını da atmış. Boşuna aramasın bende diyerek latife ediyor, kritiklere geçiyorum;

Haberin Devamı

1.AYAK: KIZIMİREM ile başlayayım. Değerli abim ÖMER ALTIN’ın çok yakından ilgilendiği eli kulağındaki kısrak için, ekürisinin ön tarafı dağıtmak adına yarışı süratlandirecek olması kendisinin rahat koşmasına vesile olacaktır, iyi durumunun hakkını bu kez verebilir, zaten mesafe de ayırmayan bir at. Kendisine ilk plandaki rakip gördüğüm isimler, istim üzerindeki safkanlar DEMİRDEN ile DEDEMANBEYİ ikilisi. Her iki at da önceki yarışlarına oranla uzundan kısaya ve uzundan ortaya dönmelerine rağmen biri duble diğeri hat trick yaparken ne denli iyi duruma geldiklerini gözler önüne serdiler, o yüzden maşallah diyor, diyor dönüyorum PALERMO’ya. Bu aralar yarışları üst üste gelmesine rağmen rakiplerinin sağında solunda tehditkar şekilde dolaşıyor, belli ki yarış kolluyor, en ufak hatada indirecek. Mesafe tutan yapısı ve sıklet avantajıyla ıskalamayalım bence. İstikrarlı form grafiğini sert çalıştırılmadan muntazam idmanlarla devam ettiren ve süratli gideceği gün gibi aşikar gözüken koşuda ekmeğine yağ süreceği kanaatinde olduğum kuvvetli sprint atabilen FEHİMAN, 2 ay aradan sonra iki yarış görüp tık nefes mod’una bürünen ve ilk kez uzuna çıkacak olduğu için tutup tutmama konusunda görme taraftarı olduğum CANYOLDAŞ, kendini unutturan ters atlardan YEDİKARANFİL şans verdiğim diğer isimlerdir.

Haberin Devamı

2.AYAK: AYSHE’yi uzun zamandır takip ediyorum. Tırnağının ucuna geldi. Artık kazanması an meselesi, ki son yarışında mesafe biraz uzun olsa bence kazanırdı. Kısa da toplanamadan yarış bitti. Startı ağır aldı, mecburen binicisi de ön tarafa ayak uydurmak adına 800’e kadar ilk 400 metre teşvik yaptı. Pek çok atın nefeslenip karşılara atom bıraktığı metrelerde o nefeslenemeden 800’den sonra çok kısa mesafede nefeslenmeye çalıştı. Karşılara handikaplı çıktı. Tam önü açılıp bir kez daha devrini bulduğu yerlerde yarış bitti. Daha önce Kartepe semalarında 1 kez sahne alıp kazanan kadar çok koşan kısrağın, kalabalık grupta trafik koridoruna takılmazsa lehine dönen mesafede bu kez kazanan taraf olacağı kanaatindeyim, bankomdur.

3.AYAK: Her geçen daha iyi duruma gelen ve son yarışında geçildiği ‘’Ova Kartalı ve Duke Of Istanbul’’ gibi bu grupta koşsa sürdirek favori çıkacak atlardan bu kez kurtulan BALYECİ SALİH, daha etkili olduğu kısa mesafede kazanması kuvvetle muhtemel gözüken en güçlü aday olup, son haftalarda sürekli etkili koşan, grubun tek üç’lüsü, gençlik ateşini büyüklerinin yanında yakmaya çalışacak formda safkan PAMUKBABA ile son startını önemsediğim, yeniden ideal koşullarına dönen İLKERBEYLİ rakip gördüğüm isimlerdir.

Haberin Devamı

4.AYAK: İstanbul-Bursa hattında A3 ve K.vade 7 koşularının akabinde, yine Osmangazide Şart 5’i görür görmez yem kenteri yapıp bu atlara gözdağı veren GÖLDEM, Başkentdeki Grup 3 son startında yüzde yüz kazanabileceği koşudan sprint devrini tutturamamasından kaybeden DEDE SEYDO, aynı yarışta potadan bir hayli uzaklaşınca binicisinin üzmemek adına 160-170 civarında enseye basıp üzmediği, gelişmeye açık potansiyelli SURŞAHİNİ üçlüsünden hangisini çıkarırsam o gelir hissiyatındayım.

5.AYAK: Yakın ara koşacak olmasına rağmen formunda önemli gelişmeler gözlenen, ve bu kez kilo düşerek jokey bindirilen ONNUMARA, ismi gibi bir yarış çıkarabilir, bugun çıkarmazsa yarın çıkarır, peşin bırakmayalım, ilk sırada öneriyorum. 2.5 ay aradan sonra koştuğu ilk yarışını kazanıp, akabinde yine çok koşarken dinçlik yapmadığını iyi durumda olduğunu gösteren GÜLENYÜZ rakip gördüğüm ilk isim olup, tutunamadığı İzmir pistindeki 5 gün önceki yarışını ölçü almadığım, Kartepede farklı koşan kalite ALTUNSARAY, 4 ay aradan sonra iyi bir yarış çıkarıp, bu kez toplanarak daha tehditkar dönecek olan, Grup 1 deneyimi bile olan GÜMÜŞKESEN, toparlanan ERENBİLGE koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer atlardır.

Haberin Devamı

6.AYAK: İki yarıştır Handikap 14 koşup bu kez maidene dönen mesafeye yatkın LUCKY FALCON, 6 ay aradan sonra kısa da yarış görüp nefes açıp bu kez daha rahat koşacak olan GOGO, dinçlik yapma pozisyonundaki ONE EYE ONE HEART, İstanbul son uzun işinde iyi durumda gözüktüğünü öğrendiğim BLACK FEATHER, kulaklık deneneceği bu yarışta takip listenize alın aşamalar kaydediyor diyeceğim EWERGLOW, ağabeyi ‘’Blaze To Win’’ i inkar eden yarışlar yapsa da yine şans verdiğim BLAZING GIRL sıralamamdır.

10,4,6,9,8,2,3 // 9 // 1,7,4 // 4,1,6 // 9,5,2,1,7 // 6,3,7,10,13,11

YORUM YAZ