MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

14 Eylül Cuma Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Haberin Devamı

MAGNUS’un zamanı geldi

1.AYAK: Bir yarışı diğer yarışını tutmayan pek çok atın yer aldığı mücadelede handikap puanından da anlayacağınız üzere KARAYÜREK, benim nezdimde ilk dikkat çeken isim. 2 aylık istihrat-tedavi sürecinden yeniden sahalara dönecek olan klas safkan dinçlikle kuponlarda öncelikle bulunmalıdır, favori olarak öneriyorum. Yine onun gibi bu pistin başarılı atlarından KUZEN'in de 39 günlük istihrat sürecinin safkanı rahatlattığını, ve bu rahatlığını idmanlarına yansıttığını öğrendim. Yarışa da yansıtabilir, ki mesafe tutan bir at zaten. Bu iki ismin yanı sıra, bir önceki uzun mesafeli yarışında 17 ganyanla Bursa'yı sessizliğe büründüren, hemen akabinde orta mesafeye dönünce tam randıman vermeyen, uzunlarda daha etkili görüntüsüyle yeniden lehine dönen koşullarda kazanmaması için hiçbir sebep bulunmayan fit durumdaki NİZİP FIRTINASI ile yakın ara koşacak olmasına rağmen durumunda gözle görülür önemli gelişmeler yaşayan BESSEY koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer isimlerdir.

Haberin Devamı

2.AYAK: GONCA, beğendiğim istikrar abidesi kısraklardan biri. Bu istikrarını da muntazam idmanlarla devam ettiriyor. Her ne kadar çimde maiden bir isim olsa da gerek az koştuğu için gerekse kazanabileceği bir dişi yarışı yakaladığı için, benim ilk sırada önereceğim isimdir. Bir dönem başarılı yarışlarını izlediğimiz ''Beyaz Kule'' nin anneden kardeşi olan BORALTAN, iki yarıştır kısa vade mücadelelerde yer alıyor. Bunları İstanbul-İzmir hattında gördü, lakin Bursa'da start aldığı dört koşusunun üçünde ikiliden düşmediğini göz önünde bulundurursak, Şart 5 bu mücadelede ıskalamak istemiyorum. COŞGEL de 3 ay aradan sonra dönecek olmasına rağmen kendisinden çok şeyler beklenen kabiliyetli bir Kaizbert temsilcisi. Koşan atlar arasında mesafede 1.16.56 ile en iyi bitiriş derecesine sahip bu isimden de dinçlikle etkili bir koşu gelebilir. Saydığım bu üç isim önde olmak üzere, KAİNATIM, RIFKIYE, GÜLBENLİ, KARASULTAN her sonuca açık gözüken bu mücadelede imkanlar dahilinde değerlendirilmesi gereken diğer atlardır.

Haberin Devamı

3.AYAK: DRUMMER ve WASAHOF kısa vade son startlarında 3 ve 4 bitirmişlerdi. Şart 4'e dönen bu isimlere önde eşit şansı veriyorum. Bunlardan Drummer'ın formunda önemli gelişmeler olduğu gün gibi aşikar gözükmekte olup, koşu gidişatlı hem kaçabiliyor, hem bekleyedebiliyor. Wasahof da o gün için startda 5 boy kalınca, maça 1-0 yenik başlamıştı, bugun normal çıkması halinde iyi durumuyla mutlak suretle ön saflardaki yerini alacaktır. Bu iki ismin yanı sıra, bu sezon Bursa pistinde koştuğu iki uzun mesafeli yarışının birini kazanıp, diğerinde ikinci olup göz doldururken takibime takılan ANALUX, zaman zaman ters yarışlar yapan CARNAVAL, startdan normal çıkarsa etkili olabilecek kalben desteklediğim uzun sprint yetenekli atlardan DAY KING yarışta şanslı olabileceğini düşündüğüm diğer isimlerdir.

4.AYAK: TAYKUT ve EGEBERK mücadeleleri artık derbi havalarında geçmeye başladı. Grup 1 Çanakkale koşusunda Egerbek, Taykut'un önünde bitirmişti. Tigem'de Taykut, anında karşılık verirken, Egeberk üçüncülükte kalmıştı. Her iki at da çok formda. İkiside Bursa'nın atları. Egeberk de Şampiyon pilotu extra katkı sağlayacaktır. Taykut'la Tolga da aradan sonra yeniden buluştular. Bence ikisini de ayırmayalım. Şanslar yüzde 50.

Haberin Devamı

5.AYAK: İyi bir ekip tarafından kusurusuz idman porgramıyla hazırlanan Native Khan temsilcisi MAGNUS'un tatminkar ilk iki yarışından sonra, bu kez değişen binicisiyle maiden macerasını uzatmayacağı kanaatindeyim. Genelde ters pistlerde görmeye pek alışık olmadığımız tecrübeli binicisinin de gün içinde bindiği iki atdan bu isimle kazanacağını düşünüyorum. Siz değerli FANATİK HİPODROM okuyucularına banko olarak öneriyorum.

6.AYAK: Bursa Osmangazi Hipodromunda altılı ganyanın en zor yarışının burası olduğunu düşünüyorum. Bütçeler dahilinde kalabalık tutulması taraftarıyım. Bugun kazanırsa kupon bırakmayacak pozisyonda olan ve bu koşuyla birlikte takibe alınıp peşi bırakılmaması gereken TURGUT USTA, son yarışını önemsemediğim bu aralar iyi durumda olan BABAİLHAMİ, eli kulağındaki HEVESKAR, son haftaların formda ismi fit durumdaki KARAZEYTİN, sağı solu olmayan atlardan CUKKA, son startında önünde bitiren dört at da burda koşsa favori çıkardı diyeceğim toparlanan UÇAN REİS, formunu geliştirmeye başlayan HANIMINOĞLU sıralamam olup, insiyatif siz değerli okuyucularımızındır.

Haberin Devamı

3-2-8-5 // 2-1-7-8-6-3-4 // 2-1-5-6-4 // 7-1 // 2 // 1-2-3-5-6-7-4

YORUM YAZ