MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Adana at yarış tahminleri

Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya, günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Adana at yarış tahminleri

15 Nisan 2018 Pazar Adana at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya, günün programını değerlendirdi.

ROCK OF SEA formunu buldu

1.AYAK: İlk kez koşacak tüm tayların ayaklarının düz basmasını temenni eder, hepsinin emekçilerine bol şanslar dilerim. Özellikle ikinci altılı içerisine düşen iki tane İLKTAY koşusu da her sonuca açık gözüküyor. Gerek Adana’da çalışan atlar arasında bariz bir sırıtan tay olmaması gerekse Şanlıurfada çalışıp buraya gelecek atların fazla olması sürpriz olasılıklarını da kuvvetlendirmektedir. Bu yarışta ‘’Kaşif’’ in anneden kardeşi olan ONGU, ‘’Kayıkçı’’ nın ana-baba tam kardeşi olan MAHZUN KRAL, annesinin koşacak ilk yavrusu, Kırımhan temsilcisi SİVEREK BEYİ, ‘’Kırçelebi’’ nin anneden kardeşi olan HAÇIMBABA, ‘’Digor ve Arbedaş’’ ın anneden kardeşi olan BİANA, ‘’Alevkartalı’’ nın anneden kardeşi olan KIRIMGÜZELİ, ve SETİ öne çıkardığım isimler olup imkanlarınız dahilinde değerlendirebilirsiniz, yine de Şart 1’dir, özellikle bu hafta içi hem Bursa’da, hem İzmir’de çok canımızı yaktılar, her sonuca açıktır, imkanı olan kapatsın derim.

2.AYAK: Kaç yarıştır takip ettiğim KEMANCI KIZ, bu kez bulabileceği en uygun gruplardan birin buldu. Çok sevdiğim kısraklardan ‘’Orse gül’’ ün temsilcisi olan bu kısrak, anneden de ‘’Pershing’’ gibi mükemmel bir açık yarış atının kardeşi. Hemcinsleri arasında bugun çıkışa geçebilir, favorimdir. Rakip gördüğüm ilk isim VANGA’dır. Çime çıkar çıkmaz bombayı patlattı. İlk kez mesafeye çıkacak, annesinin koşan tek yavrusu olduğu için bu taraftan fikir sahibi olamasam da babadan mesafe tutan kardeşi ‘’Albany’’ var. Yani bu kısrağın da tutma ihtimali fazladır. Devam eden fit durumuyla seriye bağlayabilir. Daha sonra GÜLDÜR YÜZÜMÜ tutuyorum. Geçen sene Adana’da çok güzel yarışları vardı. Şanlıurfada da kazandı ama sonrasında çok bozuk yarışlar koştu. Aradan sonra buraya döner dönmez nefes handikapına rağmen tatminkar bir performans ortaya koydu. Bugun artan kondüsyonuyla yatkın olduğu mesafede günün tatlı sürprizlerinden birine imza atabilir. Eğer dördüncü isme yerimiz varsa QUEEN SALİMA’yı da ekleyelim. Çimde kazandı, kuma çıktı kötü koştu. Belli ki ekibi atı üzmek istemedi sabırla çimi bekledi. 4 ay ara vermesine aldanmayın. Uzun zamandır Adanada düzenli çalışıyor. Dinçlik yarışı yapıp günün tatlı sürprizlerinden birine imza atabilir.

3.AYAK: Uzunları seven atlardan BABAMETİN, yaklaşık 4.5 aylık aradan sonra koştuğu yarışında nefes yönünden sıkışmıştı, ardına ters mesafesinde yakın ara yaptığı tabelasında toplandığının sinyalini verdi. Bu kez lehine dönen mesafede sinyalini kapatıp, sol şeridi koridor yapabilir, favorimdir. Formunda önemli gelişmeler gözlenen ve Adana’daki kondüsyoner arkadaşların beğendiği isimlerin önlerinde gelen ŞEHLEVENT, rakip gördüğüm ilk isim olup, son yarışını önemsemediğim, hafızalarımda kısa ve orta mesafedeki başarılı yarışlarıyla yer edinse de uzunda da kazanmışlığı bulunduğunu hatırlatmak istediğim iyi durumdaki ANADOLUKAN ve her ne kadar zor kazanan bir at olsa da kış sezonunda her yarışına oynadığım şimdi bugun yazmam kafamdan aşağı kaynar sular döker diye dördüncü isim olarak sona eklediğim ÇAKIRALİ koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer isimlerdir.

4.AYAK: Her zaman olduğu gibi ilk kez koşacak tüm tayların ayaklarının düz basmasını temenni eder, emekçilerine bol şanslar dilerim. Altılı ganyanın ilk ayağındaki Şart 1’e göre burası daha zor çünkü Doğudan gelecek at sayısı fazla. Bütçeler dahilinde kalabalık tutulması taraftarı olduğum sürprize açık koşuda, CANSAHAKIRAN, AMORAK, JOKER TUMBUL, ŞİMŞEĞİN KIZI, ALYAYLA, GÜMÜŞ KOZA, SEVİNBİKE, MİYASE HATUN sıralamam olup, insiyatif siz değerli okurlarımızındır.

5.AYAK: Son haftalarda koştuğu rakiplere oranla bugun en müsait rakipleri yakalayan, ki kısaya dönen ve kısalarda daha iyi olduğunu düşündüğüm, zaten bir önceki 1200 metrelik yarışında da ‘’Wonder’’ gibi klas bir isme zor anlar yaşatan KOCAOĞUL, kalabalık grupta trafik sıkıntısı yaşamazsa kazanması kuvvetle muhtemel en güçlü adaydır. Geçen sene Adanada kısalarda güzel yarışlarına tanıklık ettiğimiz, her ne kadar 6 ay aradan sonra dönecek olsa da uzun zamandır hazırlandığı için rakiplerinden hiçbir noksanı bulunmayan, üstelik mesafede kısa olduğu için nefes yönünden sıkıntı çekmeyeceğini düşündüğüm BEST OF ELA rakip gördüğüm tek isimdir.

6.AYAK: Verdiği aradan sonra üst üste koştuğu yarışlarında toparlanıp geçen hafta da süsleme sanatı yapan ROCK OF SEA, form tuttu mu devamını getiren bir at. Hatırlayın geçen sene iyi durumdayken Ankara’da kısa vade yarışta merhum ÖMER KAYA koşusunu bile kazanmıştı. Yarışta ‘’New Alaçat, Solo Türk, Mark Holmes’’ gibi üç tane süratli ismin bulunması, yüksek tempolarda seyrettirecek koşuda rahat koşmasını sağlayacak fit durumdaki safkanın sprint mesafesini iyi ayarlaması halinde yine tutturacağı kanaatindeyim, bankomdur.

1. AYAK 2. AYAK 3. AYAK 4. AYAK 5. AYAK 6. AYAK
12 3 2 2 2 10
4 9 3 1 7
7 1 1 5
12 2 10 12
3 7
10 4
11 11
6 10



Haberin Devamı
YORUM YAZ