MENÜ

Fatih Sultan Mehmet Koşusu'nda zaferin adı RHYTHM DIVINE oldu

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarını buluşturan (Açık - G1) koşu 11 safkanın çekişmesine sahne oldu. Kendi jenerasyonunda G1 Çaldıran birinciliği, Erkek Tay Deneme ve Sait Akson Koşuları ikinciliği gibi başarılar elde ederek göz dolduran RHYTHM DIVINE (Torok - Stainless / Unaccounted For), 4 ve 5 yaşlı safkanların da start aldığı bu Grup 1 mücadeleden Halis Karataş idaresinde galip ayrılarak kalitesini bir kez daha gözler önüne serdi. Murat Çağımnı’nın sahibi olduğu Oğuz Yalçın yetiştirmesi doru erkek tayın antrenörlüğünü ise Ferhat Taş yapıyor.

Fatih Sultan Mehmet Koşusu'nda zaferin adı RHYTHM DIVINE oldu

500.000 TL birincilik ikramiyesi belirlenen yarış, çim pistte 1600 metre mesafeli olarak koşuldu. Son olarak 30 Mayıs’taki Vehbi Koç Koşusu’nu (G3)kazanma başarısı gösteren ULAN BATOR (Luxor - Gençceren / Kaneko) jokeyi Ahmet Çelik ile koşudan ikinci olarak ayrıldı. Akyıldırım Ekürisi'ne ait Müslüm Çelik idaresindeki SERSERİ (Bushranger - Aurora Lights / Fantastic Light) ve Ferit Yardımcı idaresindeki SHARPA (Kurtiniadis - Dinara / Sri Pekan) da atbaşı olarak üçüncülüğü paylaştılar.

Haberin Devamı

RHYTHM DIVINE bitiş çizgisini bulduğunda kronometreler 1.35.69’u gösteriyordu ve yarışta farklar 1,5 Boy - 1/2 Boy - Atbaşı şeklinde oluştu.

YORUM YAZ