MENÜ

Eray Balcı'nın Bursa at yarış tahminleri

Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Bursa at yarış tahminleri

28 Mart Çarşamba Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

KABA KUMU BULAN ''LAST PRINCESS'' GÜNÜN LİMANI OLUR...

1.AYAK: Yarış hayatının başlangıç koşusu olan 1400 mesafeli sentetik pistte start aldığı koşuyu önlerde kabullenen taylardan biri olup, o gün için Çıksalın’ın temposuna uymaya çalışınca sonlarda ikinciliği de kaybeden LAST PRINCESS’in gerek anne, gerekse baba kan hattıyla kaba um piste çok daha yatkın bir tay olduğunu düşünüyorum. Arada geçen 46 günlük süreçte idman pistinden düşmeyip İstanbul iç pistinde hazırlıklarını sürdüren tayın bugün kaba kuma çıkacağı koşudan birincilikle ayrılmasını bekliyor ve günün bankosu olarak öneriyorum. Bütçeyi aşmamak adına şablonuma sığdıramadığım ancak yanına bir at yazma şansım olsaydı; yetenekli bir tay olduğunu bildiğim SADUNBEY’i atlamayalım derdim.

2.AYAK: Birbirlerine denk güçlerin mücadelesi olarak adlandırabileceğimiz 4 ve yukarı yaşlı Arap safkanlarının Kv-7 kapışmasında, bu ara tırnaklarının ucunda olan ÜNALAMCA yarış hayatının ilk günlerinden itibaren en etkili olduğu pist olan Bursa kumunda, kendi mesafesinde IŞKINAT ve yaklaşık beş aylık aradan sonra yarışlar gören EXCALIBUR üçlüsünün ayırt etmeden kuponlara yazılması taraftarıyım. Geçen hafta Erhan Yavuz idaresinde güzel bir ikincilik elde eden ŞAHİNGÖZ pisti ıslak veya nemli bulması halinde çok daha farklı koşacak olan YOL BULAN ve 24 kez start aldığı Bursa kumunda 7 birincilik elde ederken sadece 2 kez tabelanın dışında kalan KUTLUERİNOĞLU bu başarılarının çoğunda birlikte start aldığı jokeyi Kadir Tokaçoğlu idaresinde ihmale gelmeyecek isimdir.

3.AYAK: Koşuda start alacak olan atları incelediğimiz zaman, en azından yakın zamanda koştukları koşularda kazanma konusunda sıkıntı yaşayan isimlerin bir araya geldiğini görüyoruz. Bu isimler arasında zaman zaman çok etkili yarışlarını izlediğimiz CRASSUS hep iyi koşan ARCHMAN yavaş yavaş toparlanan ALL ACCOUNTED FOR ve çok kötü iki yarışının ardından tatminkar bir yarış koşan KUPALIM olmazsa olmazlarımdır. Bu isimler sonrasında; HERO ADMIRAL, YILDIRIM ŞAH, MARMARAY ve sorunlarının giderildiğinin bilgisini aldığım SPRING BREAK sırasıyla değerlendirilmelidir.

4.AYAK: Bugüne kadar start aldığı 14 koşunun yedisini kazanma başarısı gösteren SUMEL HAN ilk kez uzun mesafeye çıkacak olsa da müthiş formuyla yine kazanan tay olabilir. Mesafenin tecrübeli ve etkilisi HALİLŞAH ile gördüğü yarışlar sonrası ARKANSAS SOUL favorinin rakipleri olur.

5.AYAK: Birbirlerine denk güçlerin mücadelesinde son yarışına hayran kaldığım CİMCİMEM mesafeyi yadırgamazsa bugünün kazananı olur. Son koşusunda uzundan kısaya dönmekten etkilenen MALAKKA ve İzbatur temsilcisi EZİNE GELİNİ rakibi gördüğüm kısraklardır.

6.AYAK: Son yarışında bindiği iki attan tercihini BABA DİNO’dan yana kullanan Erhan Yavuz idaresindeki tay favorimdir. Bugüne dek start aldığı koşuların tamamında tabela içerisinde yer bulan MY SON BARAN ve yaklaşık 2 ay önce kayıt olduğu koşuyu bildiğim SABRİ çok daha hazır koşma düşüncesinin hakim olduğu düşünce sonrası fit kusursuz işlerle gireceği koşunun iddialı taylarından biri olur. Bu koşuya uzun zamandır hazırlandığını bildiğim taylardan bir diğeri SERİN SU ve bu pistte ki ilk yarışı parlak İMZA sürprizde değerlendirilmelidir.

10///2-1-7-10-11-4///10-8-11-2-3-4-5-13///1-2-3///4-3-1///3-1-5-10-8

Haberin Devamı
YORUM YAZ