MENÜ

Eray Balcı'nın Ankara at yarış tahminleri

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Ankara at yarış tahminleri

1 Eylül Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Haberin Devamı

PERİ LİNA'NIN İZİNDEN...

Yazar: Eray Balcı

1.AYAK: On beş aylık aranın ardından pistlere geri dündükten kısa süre sonra klasının hakkını vermeye başlayan ARHANBEY kariyeri süresince ilk deneyimini yaşayacağı düz pistten etkilenmemesi halinde en ideal mesafesinde kazanan isim olur. Gerçek bir 1200-1400 mesafesi atı olan STARBİR aynı mesafeli son yarışını çok beğendiğim ALBUNEA ve handikap puanına bakıldığı zaman bariz sivrilen isim olan SORGUNASLANI için 2200 ve 1900 mesafeli yarış tercihlerinin ardından 1200 mesafesine dönketen etkilenme durumu söz konusu olsa da kalitesiyle bu açığı kapatabileceğine inandığım safkana ön planda şans verelim derim. Kum pist performansı çok daha etkili olsa da son ayların flaş jokeyi Müslüm Çelik idaresinde YURDAKUL'da ihmale gelmez.

Haberin Devamı

2.AYAK: Son yarışlarında daha sert rakiplerden etkilenen KEEP WALKING ciddi sıklet avantajını elinde bulundurduğu koşunun en şanslı safkanı olur. Bu ara müthiş formda olan KESME ŞEKER ve benzer sıkletlerle bana mısın demeden sonuca ulaşmayı başarmış SAN MARİNO Handikap-16 koşunun olmazsa olmazlarıdır. Hangi ata, ne zaman ve nasıl bineceğini hiç kestiremediğim binicilerden biriyle start alacak olan BEST OF ELA binicisi hata yapmazsa en az ön planda önerdiğim isimler kadar şanslı olur. Yarış hayatının çoğu başarılarını bu mesafede elde etmiş DESTİNO ve takip atım LUALUA geniş bütçeli kuponlar için önereceğim isimlerdir.

3.AYAK: Dişi Tay Deneme ve Kısrak Koşusunun ardından Ankara'da yeniden çıkışa geçip, devamında yine İstanbul psitinde G-2 Nene Hatun koşusunda üçüncülük, G-3 Özdemir Atman Koşusunda çok sert rakipler yanında yine üçüncülük elde etmeyi başaran kalite safkan, son koşusunda ise ilk kez çıktığı Bursa pistinde yarışa 10 boy tereddütlü başlayıp üçüncülükle yetinmişti. Bugün yeniden en etkili olduğu Ankara çim pistinde ve çok daha denk rakipler yanında start olacak olan safkandan birincilik bekliyor ve günün ilk bankosu olarak öneriyorum. Rakip arayan yarışseverlerimiz; UNCHAINED MELODY, SEMİH BEY ve COOL PRINCE sırasıyla dikkate alabilirler.

Haberin Devamı

4.AYAK: İki aylık aranın ardından sahalara geri döndüğü 1600 mesafeli koşunun 1595 metresine kadar yükü çeken isim olup son anda Liger'a geçilen kalite kısrak Peri Lina'nın erkek kardeşi SILK ROAD bugün 1200 mesafeli koşuyu çıktığı gibi bitirir, günün en sağlam bankosu adayımdır.

5.AYAK: Kalitesine yakışır koşması halinde yarış gören FLYING BIRD vu rakiplere zor geçilir. Ancak ara sonrası toparlanmasının zaman alabileceği gerçeğinden bugün için yanına; VICTORY PROMISE, RUMET, AKDERE ve AMIGRA sırasıyla yazalım derim.

6.AYAK: Kısa sprintini doğru zamanda kullanabilirse SİPAN genel puanlamanın çok gerisinde kaldığı bu koşunun kazananı olmaya çok yakın. Uzayan mesafelerde daha etkili olabilen ENİSKEREM zaman zaman çok ters sonuçlar alabilen ÖZREİS her yarış farklı bir şehirde karşımıza çıkan YAKUTİYE önlerde istedği tempoyu kurabilirse AGAH ve rakibinin tam eksine önlerde yüksek tempo arayacak olan TETİNA günün son ayağının diğer şanslı ismi olur.

8-1-11-5-6///9-11-1-5-4-7///2----3-5-1///6///1-4-6-7-8///12-4-7-8-1-10

YORUM YAZ