MENÜ

Eray Balcı'nın Adana at yarış tahminleri

Adana at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Adana at yarış tahminleri

1 Temmuz Adana at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

DESEN/VICTORY PROMISE ÇİFTESİ...

1.AYAK: Ankara pistinden aşina olduğumuz MY LEGEND GIRL ayağına seri bir tay olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Ankara’ya göre çok daha kısa düzlüğü olan Adana pistinde start alacağı koşuda beyaz bayrak ayna yarışı tabiriyle çıktığı gibi bitirebilir. Cartekitt’e dayanan anne kan hattıyla ilk koşusundan bu yana takibimde olan OLIVES grubun yarış kazanma başarısı göstermiş iki tayından biri olan CAN MERCAN ve start aldığı her iki koşuda da sahanın sürdirekt oynadığı LAST WINNER kum yarışına nazaran çok daha etkili olduğu son start aldığı çim yarışı ile bugün kuponlarda yer alması gereken taylardan biri olmalıdır.

2.AYAK: Henüz yarış kariyerinin ikinci koşusundan sonra arızalanarak damızlığa ayrılan anne Bilensoy Kurtel ve Yücelay gibi kalite safkanların anne-baba bir öz kardeşi olma özelliğiyle bildiğim kısraklardan biriydi. Kısa süren yarış hayatından sonra Karacabey Tarım İşletmeleri’nin kısrak kadrosuna dahil edilen kısrağın, Parpali ve Kızılhisar’dan sonra sahalara gelen üçüncü yavrusu DESEN ilk yarışında baştan sona yükünü çektiği 1200 mesafeli koşuyu son 10 metrede kaybederek ikincilikle yetinmişti. Bugün orijini itibariyle çok daha etkili yarışlar koşmasını beklediğim çim piste çıkacak olan taydan net bir birincilik bekliyorum.

3.AYAK: Yarış kariyeri boyunca bu denli uygun rakipleri ancak senede bir kez bulabilecek olan VICTORY PROMISE beş yarışlık aradan sonra kazanıp morallenmek için ayağına kadar gelen bu fırsatı geri tepmez, günün ikinci bankosu adayımdır.

4.AYAK: Bu mesafelerin istikrar abidesi olan KÜÇÜK MATRA yarış hayatı süresince en etkili olduğu pist ve 13 deneyiminde 8 birincilik çıkardığı 1300 mesafesinde tartışmasız birinciliğin en güçlü adayıdır. Son yarışlarına oranla daha denk rakipler bulan KIZILŞAHİN ve son Bursa deneyiminde startı 3,5-4 bot geç almasına rağmen henüz yarışın ilk 300 metresi geçilmeden doldurup en öne gelen KHOR KALBA sonrasında doğal olarak oksijen duvarına çarpmış gibi olduğu yere basmaya başlamıştı. Bugün benzer durumu yaşamaması halinde favoriye rakip gördüğüm isimlerden biridir. Bu üçlü sonrası; MY SWETY BOY, ZEALOUS LINE, QUEEN OF SILVER ve FERONYA yüksek ikramiye hedefleyen kuponlarda sırasıyla yer alması gereken safkanlardır.

5.AYAK: Uzun mesafe deneyimlerinden hayal kırıklıkları ile ayrılırken kısalan mesafelerde çok daha etkili olan KÜÇÜKCEMRE eşit sıklet şartlarında bu gruptan çok daha ön planda değerlendirebileceğimiz CANIM ÇİDEM birbirinden istikrarsız rakipler yanında start alacağı koşuda, ciddi sıklet farkına rağmen ikinci şansı vereceğim kısraktır. Uzun aradan sonra gördüğü yarışlarla toparlanan CİHANDAR ŞAH ise bu ikilinin en ciddi rakipleri olur. TURBOKADİR, KÜÇÜK DEMİRKIRIM, BALAHATUN ve SÜRELBEY bu ayağın sürpriz kısraklarıdır.

6.AYAK: Çim pistte start aldığı üç yarışı da çok parlak olan ARZUDİCLE ve nihayet eski günlerine dönüş sinyalleri verdiği yarışıyla KARACAGÜZELİ ikilisini grubun çok önünde görüyorum. KARBERK, KIRÇELEBİ, ÜZÜMBAĞI, UÇAN REİS ve KIZIM ÖZÇELİK günün son ayağının geniş planda değerlendirmeye alınacak isimleridir.

9-10-2-7///11///3///8-2-1-4-7-3-9///5-1-2-3-4-7-9///15-7-1-2-13-6-4

Haberin Devamı
YORUM YAZ