Binicilik dünyasının kalbi İstanbul’da attı!
Nuri Oğlakçı anısına bu yıl 39. kez düzenlenen Nuri Oğlakçı Kupası, İstanbul'da yapılan koşuların ardından sona erdi.

İstanbul Atlı Spor Kulübü ve Türkiye Binicilik Federasyonu iş birliğiyle, merhum Nuri Oğlakçı anısına bu yıl 39. kez düzenlenen Nuri Oğlakçı Kupası sona erdi.
Haberin Devamı ›
Üç gün boyunca süren organizasyonda sporcular, atlarıyla birlikte 145cm yüksekliğindeki görkemli Grand Prix parkurunda zirveye ulaşmak için mücadele etti. Nuri Oğlakçı Kupası kapsamında ayrıca Aldo Baldini, Tunç Çapa, Melahat Aksal, Alaattin Aydın ve Ata Atabek Kupaları’nda da en iyiler belirlendi. Nuri Oğlakçı Kupası Grand Prix’ni Siec Bachelor adlı atıyla Richard Grom 74,82’lik derecesiyle kazandı.
Bu yarış kapsamındaki diğer yarışlarda ise Aldo Baldini Kupası’nı Stakkachic Z isimli atıyla Hüsnü Dinç (78,99), Türkiye’nin ilk kadın Milli binicisi Melahat Aksal Kupası’nı J’Adore isimli atıyla Hatice Büşra İpşirli (67,82), Tunç Çapa Kupası’nı Jodari isimli atıyla Oktay Sezek (77,97), Alaattin Aydın Kupası’nı Goedhart isimli atıyla Ogan Sezginer (75,09) ve Ata Atabek Kupası’nı da Corlina adlı atıyla Ela Jansel Genel (61,33) kazandı. Grand Prix’te ilk 5’e giren sporcuya para ödülü dağıtılırken, Melahat Aksal Kupası’nı kazanan biniciye ödül olarak 4.000 Dolar değerindeki özel tasarım at kolyesi takdim edildi