Avrasya Koşusu’nda zafere uzanan Al Tan oldu
Safkan İngiliz atları için yılın en önemli sınavlarından biri olan Avrasya Koşusu (Açık - G1), 27 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda saat 17.00’de gerçekleşti.

3+ yaşlı 9 İngiliz atının 2000 metre çim pistteki mücadelesinden Nedim Kisbu’nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu Al Tan (Luxor - No More Strike / Strike The Gold) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde galip ayrıldı. Metin Öz tarafından antrene edilen 4 yaşındaki al at, ilk Grup 1 koşu zaferine imza atmış oldu.
Haberin Devamı ›
Tabelanın ikinci basamağında Mehmet Kaya idaresindeki Ride The Lightning (Torok - Invincible Rock / Divine Light) kendine yer bulurken, Akın Sözen ile Dragon Flame (Torok - Happy Valentine / Thewayyouare) üçüncülükte, Gökhan Kocakaya ile Borrego (My Dear Son - Seddifi / Bekmezbey) dördüncülükte, Ayhan Kurşun ile Giz (Run Away And Hide - Şeker Ayşe / Barnato) de beşincilikte yer aldı.
Yarışı kazanan Al Tan için bitiriş derecesi 2.04.62 olarak kayıtlara geçti, farklar ise Burun - 1/2 Boy - 1 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.