MENÜ

Ankara at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

Perşembe Ankara at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Ankara at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

4 Mayıs Perşembe Ankara at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

CRAZY ISLAND Başarılı olduğu çim piste çıkan kısrak kazanmaya yakındır

Yazar: Şair Gençer O

1.Ayak: Ankara altılısında ilk ayak Şartlı-5 bir yarış olacak. Bu grupta daha önce Kısa Vadeli yarış kazanmış atların sayıca fazla olması yarışı sürprize açık hale getirecektir. Önde tempo yarışı yapmayı seven Katı Semih ve ona yakın gidecek olan Kırım Beyi son yarışlarında belenenden daha vasat derece yapmıştı. Düzlük sprinti ile kazanan Onnumara, Şafak Vakti ise ikişer koşudur oldukça formda gözüküyor. Serbest handikapta koşan Asaletli çim pistte tabela dışı kaldıktan sonra yine kuma döndü. Bu tip gruplarda Kv yarış kazanan Dizdar Bey Ankara pistine uyum sağlayacak isimlerden biri olacağından onu da değerlendirmek gerekir. Sürpriz kokan yarışta sıralamam Kırım Beyi, Katı Semih, Onnumara, Şafak Vakti, Asaletli, Dizdar Bey şeklinde olacak.

2.Ayak: Son yarışında Hand-14 grubunda kazanan İdealist çim pistte etkili koşan atlardan biridir. 1600 metrede 5 boy ile kolay kazanan İdealist uygun rakipler arasında yine birinciliğin güçlü adayıdır. Son koşusunda hand-16 yarışta beklenenden eksik koşan Benyoğum ise bu kez çim pistte start alacak olup henüz tabeladan düşmediği bu pistte iyi bir yere gelecektir. Uzun süredir start almamış olan Koşanağa bu yarış ile takibe alınmalıdır. Bir diğer takip edeceğimiz safkan ise Ersanağa, Kamuran, Gürhanağa ile anne kardeş olan Ozanşah olacak.

3.Ayak: İki yaşlı tayların bu yarışında koşu görmüş atlar ağırlıktadır. İlk kez koşacak olan White Fire ise Gazi’ye katılma yolunda olan Cross Fire, Rapide Fille, Piccikato ve Snap Election ile anne kardeş olduğundan dikkatle takip edeceğiz. Gördüğü yarışta ikincilik yapan Hafo idman pistindeki iyi görüntüsü ile favorilerden biri olacaktır. Anneden G1 galibi Serseri ile kardeş olan Balahatun form durumunu ilerlettiği için yazacağımız atlardan biri olacaktır. Alçin başarılı ilk yarışı sonrasında sürprize yazılmalıdır.

4.Ayak: Ankara Gazeteciler Cemiyeti Koşusu 1400 metre çimde yapılacak. Kaliteli atlardan oluşan bu grupta Arsen Lupen, Serseri ve Speedy Gunner uzun aradan sonra bu grupta yer alacak. Runner Cat, Zealous Line ikilisi bu koşuya formda geldiğinden idman pistinde iyi olan ancak kondisyon açığı bulunan atlar yanında öne çıkacaklardır. Zealous Line koşuda ilk şansı verdiğim arıkandır. Runner Cat etkili olduğu çim pistte iyi formu ile rakiptir. Daha sonra Serseri, Asren Lupen ve Speedy Gunner öneririm.

5.Ayak: 3 yaşlı tayların yer aldığı 1900 metre çim yarış ilgi çekecek yarışlardan biri olacak. İzmir’de takip ettiğim taylardan biri olan Panigale bir kez daha çim pistte şansını deneyecek. Maldiya gibi başarılı bir atın anneden kardeşi olan Rodelinda’nın Victory Gallop’dan olan bu yavrusu hand-14 gibi uygun bir yarışta ok şanslı olacaktır. Kuvvetli orijine sahip Cliff Surfer, Perception ve Orange Blossom rakibi taylardır.

6.Ayak: Son yarışında İstanbul sentetiğinde 2000 metrede önde kaçan rakibi arkasında koşan ve düzlüğe çıktıktan sonra liderliği alan Crazy Island daha önceki çim pist yarışlarında önde tempo yapıp başarılı olduğundan bu grupta da şanslı olacaktır. Rakiplerinin içinde çim pistte kendisine rakip olacak isimler temposunu bozmaz ise kazanmasını bekliyorum. Günün bankosu olarak öneririm.

4,6,1,5,2,3 // 5,2 // 6.8.4.2 // 4,2,7,3,8 // 2,3,4,1 // 2

Haberin Devamı
YORUM YAZ