MENÜ

Adana at yarış tahminleri-Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

Cumartesi Adana at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Adana at yarış tahminleri-Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

13 Mayıs Cumartesi Adana at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

ARDALI rövanşı alır

1.AYAK:İlk yarışında oldukça süratli bir tay izlenimi veren, ki koşuyu yüksek tempolarda götürdüğü için 100’lere akılırken ekürisine teslim olup ikincilikle yetinen SPARTAN EMİR, bu kez yarış koşmanın tecrübesiyle ve daha da geliştirdiği formuyla bir solukta bitirebilir. Rakip gördüğüm iki tay var. Bunlar, ‘’Spartan Emir’’in ikinci olduğu yarışta devrini geç bulan, bulduğu anda yarış bitip üçüncülükte kalan, uzayan 100 metre mesafede dengeyi değiştirmeye çalışacak olan KAR SAVURAN ile Ankara’daki ilk startında makinadan iyi çıkan, iyi de yer tutan, pilotunun hadi komutuna cevap vermeyince 250’lere akılırken binicisinin üzmemek için enseye bastığı bu kez daha önlerde yer alacağı kanaatinde olduğum HOP ON HOF OF’tur.

2.AYAK:Zor yarış. Şanılıurfadan gelecek ve çimi ilk kez görecek olan tay sayısı fazla. Bir kez görmek istiyorum. Sıralamam; ÖMÜRÇINARI, YİĞİT MUSTAFA, YALAZBEYİ, BARANHAT, KIRÇELEBİ, AVRUPALIKIZ, SİGUFED, KARAMUÇO şeklindedir.

3.AYAK:Son startında bir sonraki Kısa Vadeli yarışta koşacak olan ‘’My Swety Boy’’ un binicisinin idareli gidemeyip atı tüketmesinin faturasını bariyer dibinden ok gibi gelerek ağır kesen AKÇİLDEDE’nin 1 hafta içinden formda düşmesine ihtimal vermediğim için yatkın olduğu mesafede favorimdir. Yakın ara koşacak olmasına rağmen eli kulağındaki isimlerden, ayrıca binicisininde aile atı olan ANALUX, rakip gördüğüm ilk isim olup, geçen hafta boş koşuda tam geçildi derken, jokeyinin kamçıyı sağa alıp, güçlü teşviklerini kavradığı an bir anda vites yükselten, bu arada sipariş yazı olarak algılanmasın, kendisiyle herhangi bir tanışıklığım yoktur, ama yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım, SAMET ERKUŞ son haftalarda müthiş at biniyor, şuanda yaz sezonu için Adana’daki 1 numaralı favori jokeyimdir, umarım böyle devam eder, toparlayacak olursam vurguladığım at KÜBALI, çim pistte ilk kez çıkıp tatminklar tabela yapan, uzayan mesafede daha rahat koşacağını düşündüğüm SERHOŞ DEDE, takibimdeki BABA HAMİT yarışta söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer atlardır.

4.AYAK:Başarılı ikincilikleri sonrası bu kez kum piste göre 5 kat daha iyi koştuğunu düşündüğüm ve 6 ay sonra çime kavuşan ARDALI’nın son yarışta geçildiği rakibinden bu kez rövanşı almasını bekliyorum, ki binicisi M.KAYA’nın da istese Ankara’da binebileceği atlar varken, gün içerisinde deklare olduğu atlar arasından en yüksek ikramiyeli yarış burası olduğu için özellikle ARDALI için Adana’ya geldiği hissiyatındayım.

5.AYAK:Handikap puanından anlayacağımız gibi KATI SEMİH, bu grubun üzerinde. Ama 10 ay oldu kazanamıyor. Artık bu rakipler arasında ses vermesi lazım. O gelmeze yarış karışır. TAŞKIR, BOZDAĞEFESİ, AVATAR, KAMALICAŞ, DAMLATAŞ rakip sıralamamdır. Bütçeleriniz ölçüsünde değerlendirme yapabilirsiniz.

6.AYAK:Adana pistinde farklı koşan SECRET MOUNTAIN, son yarışında makinada kalmayan start sorunu halledilmiş gözüken ideal pist ve mesafesinde dönen SATINKA, zaman zaman ters yarışlar yapan KÜLÜNK AĞA tutmaktayım.

3,2,1 // 2,6,5,3,7,1,8,4 // 7,3,6,1,4 // 2 // 4,5,3,2,1,7 // 5,10,2

Haberin Devamı
YORUM YAZ