MENÜ

88. Gazi Koşusu

Türkiye 88. Gazi Koşusu'na kilitlendi. Hem at sahiplerine hem de yarışseverlere en çok ikramiyenin dağıtıldığı bu özel günde hipodroma 10 binler akın edecek.

88. Gazi Koşusu

Türk sporunun en önemli markalarından birisi olan ve 1927 yılından bu yana kesintisiz düzenlenen Gazi Kupası Koşusu’nun 88.’si bugün İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda düzenleniyor. Saat 17.15’te başlayacak bu büyük mücadele öncesi nefesler tutuldu ve yarış saati beklenmeye başlandı. Bu yıl Gazi’de dördü dişi olmak üzere toplam 20 adet 3 Yaşlı İngiliz tayı mücadele verecek. Favori isimlerin Blaze To Win, Kuloğlu ve Suzi Gold olduğu mücadelede taylar 2400 metre çim pistte kıyasıya mücadele edecek. Gazi Koşusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenmesinden dolayı manevi değeri en yüksek koşu olmasının yanı sıra ikramiye olarak da at sahiplerinin yüzünü en çok güldüren mücadele. Bu müthiş yarışmayı kazanan at sahibi, safkanın yetiştiricisi de kendisi ise 2 milyon 534 bin TL’yi kasasına koyacak. Jokeylerin rekabeti de ön plana çıkarken favori Blaze To Win’e binen Halis Karataş altıncı Gazi galibiyeti için kırbacını kullanacak. Koşuyu Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül de canlı izleyecek

Haberin Devamı

Bold Pilot'un rekoru kırılamıyor

1996 yılındaki Gazi’de Halis Karataş ile start alan şampiyon safkan son düzlükte rakiplerine hiç şans tanımazken elde ettiği 2 dakika 26 saniye 22 saliselik dereceyle, gerek Gazi Koşuları’nda gerekse diğer tüm koşularda henüz kırılamayan bir rekor olarak tarihteki yerini almış durumda. Yarışseverlerin gönlünde apayrı bir yeri bulunan Bold Pilot’un geçtiğimiz yıl Gazi gününde hipodroma getirilerek jübilesi yapılmış ve fit görünümüyle büyük alkış toplamıştı.

153 bin TL ceza yatırıp Gazi’ye katıldı

Gazi Koşusu’nun bu yılki en ilginç olaylarından bir tanesi sahip değiştirdikten sonra İzmir’de başarıdan başarıya koşan ancak Gazi kayıt tarihi kaçırıldığı için ilgililerinin 153 bin TL geç kayıt parası ödemek zorunda kaldığı Inferno’nun hikayesi. Atın başarıları üzerine safkanı bu kez ünlü at sahibi ve iş adamı Arif Kurtel almak isterken satış işlemi şu an netleşmese de Kurtel atın cezasını yatırdı ve Inferno da Gazi Koşusu’na katılmaya hak kazandı. Safkan kazanamazsa 153 bin TL Gazi’yi kazanan at sahibinin kasasına girecek.

Haberin Devamı

Cem BOŞGELMEZ

YORUM YAZ