MENÜ

Aslan'ın rakibi lider: 3-0

İngiltere Premier Lig'de Galatasaray'ın rakibi Chelsea, evinde Newcastle United'ı 3-0 mağlup etti. Maçın yıldızı ise takımına galibiyeti getiren 3 golü de atan Belçikalı futbolcu Eden Hazard oldu. Maviler, bu galibiyetle liderlik koltuğuna oturdu.

Aslan'ın rakibi lider: 3-0

İngiltere Premier Lig'in 25. haftasında Chelsea, sahasında Newcastle United'ı konuk etti. Sakatlığı devam eden Torres bugün kadroda yer almadı. Salı akşamı W.Brom maçında kadroda olacak. John Terry son antrenmanda hafif bir sakatlık geçirince bugün riske edilmedi. 24 maç arka arkaya oynayan Terry bugün takımının başında değil.

Chelsea maça hızlı başladı. 2. dakikada Hazard'ın vuruşunu Krul, yatarak golü önledi. Lampard'ın serbest vuruşunda top az farkla auta gitti. Arsenal'in 5-1 lik yenilgisinden sonra şampiyonluk yarışında daha iddialı duruma gelen Chelsea Cabaye'nin ayrılmasından sonra zor günler geçiren Newcastle kalesini ablukaya aldı.

11'inci dakika Eto'o'nun pasında Lampard'ın vuruşunda topu kaleci Krul'da son anda çıkardı. Matiç her geçen maç üzerine koyarak oynuyor. 23. dakika kulllanılan kornerde Lampard ceza sahası içerisine ortasını gönderdi. Matiç kafayı vurdu, yaşanan karambolden sonuç çıkmadı. 26'ncı dakika Oscar'ın vuruşu az farkla dışarıya çıktı.

Ve gol
27'de sağdan İvanoviç yerden kesti, Hazard vurdu ve Chelsea 1-0 öne geçti.

Soldan kaptan Sisocco, Cech ile karşı karşıya vuruşunda tecrübeli kaleci başarılıydı. Kornerden gelen top Chelsea atağına dönüştü ve Hazard Eto'o ile verkaça girdi vurdu ve 34. dakikada kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0

Stamford Bridge Mourinho sesleriyle inledi. Takımı 2-0 önde olmasına rağmen defansta yapılan hatalardan memnun değil Mourinho. İlk yarıda 2 dakika uzatma verildi. Chelsea top dolaştırdı ve ilk yarı Maviler'in 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda da Chelsea etkili oynayan taraftı. 52. dakikada Luizin uzaktan pas orta karışımı vuruşunda kaleci Krul kayıp düşünce gol pozisyonu oldu fakat bu topa yetişen Chelsea'li futbolcu olmadı. 54'te yeni transfer Salah ısınmaya başladı. 58. dakikada İvanoviç'in yerden pasında Eto'o müsait durumda topu Krul'a nişanladı. Chelsea çok rahat bir oyun sergiledi. Hazard'ın formunun yanında benim geçen City maçında ve bugün canlı seyrettiğim Matiç'in bu kadar çabuk adapte olacağını beklemiyordum.

60. dakika Chelsea, soldan serbest kazandı. Topun başına gelen Lampard'ın vuruşunda kaleci Krul topu kornere çeldi. Korneri Lampard kullandı, ceza sahası içinde topsuz alanda Anita, Eto'o yu düşürdü. Karar penaltı ve topun başına Hazard geldi.

Hazard'dan hat-trick


Chelsea'de 77. dakikada Willian'ın yerine Salah oyunda. Maçın geneline bakacak olursak Chelsea tamamen üstün oynadığı maçı rahat bir şekilde götürerek 3-0'lık skoru yakaladı. Bitime 10 dakika kaldı. Mourinho'nun aklı City maçında. Hala gol haberi yok. Şu anda Chelsea lider. Yeni transfer Salah bir dakika içerisinde kaleciyle karşı karşıya iki gol pozisyonundan yararlanamadı. Ve maçı Chelsea Hazard'ın üç golüyle kazandı.

City-Norwich maçı beraberlikle sona erince Chelsea haftayı 56 puanla lider kapattı. Arsenal 55 puanla ikinci, City ise 54 puanla üçüncü olarak haftayı tamamladı.

Edip Adanır

TAKIMLARIN KADROLARI


CHELSEA: Cech, Ivanovic, Azpilicueta, Lampard, Cahill, David Luiz, Willian (Salah - 78' ), Matic, Eto'o (Ba-71'), Oscar, Hazard (Schürrle - 85' )

YEDEKLER: Cole, Ramires, Mikel, Schürrle, Salah, Ba, Schwarzer

NEWCASTLE UNİTED: Krul, Debuchy (Yanga-Mbiwa-40'), Dummett, Santon, Williamson, Taylor, Ben Arfa (Gosling-64'), Anita (Marveaux-84'), De Jong, Sissoko, Sa Ameobi

YEDEKLER: Yanga-Mbiwa, Gosling, Haidara, Elliot, Marveaux, Sh Ameobi, Armstrong
İNGİLTERE PREMİER LİGİ 2013-2014 PUAN DURUMU

CHELSEA 3-0 NEWCASTLE UNİTED (08.02.2014)


CHELSEA İSTATİSTİKLERİ

NEWCASTLE UNİTED İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ