MENÜ

Aslan'da kriz kapıda

Son 4 haftaya Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde giren Cim-Bom, Devler Ligi biletini kapamazsa UEFA'dan gelen 20 milyon euroyu kaybedecek.Sneijder ve Muslera gibi yıldızları kadrosunda tutması zorlaşacak olan sarı-kırmızılılarda, Başkan Ünal Aysal'ı zor günler bekleyecek

Aslan'da kriz kapıda

Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dİndar'ın haberine göre; Süper Lig’de bitime 4 hafta kala ikinci sıradaki Beşiktaş’ın 2 puan gerisinde bulunan Galatasaray’da, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılamama olasılığı Başkan Ünal Aysal ve ekibini kara kara düşündürüyor. Son iki yılda Devler Ligi’nde önemli başarılar sağlayan ve bunun karşılığında hatırı sayılır rakamları kasasına koyan sarı-kırmızılı kulüp bu gelirlerden mahrum kalırsa; mali, sportif ve idari yönden ciddi sorunlar ortaya çıkacak.

Haberin Devamı

İşte o ağır fatura:

1- 60 MİLYON TEHLİKEDE: UEFA’nın doğrudan katılım için kulüplere dağıttığı 7.3 milyon euroyu kaybedecek olan sarı-kırmızılılar, ayrıca grupta her galibiyete 1, beraberliğe 500 bin euro alıyordu. Gruptan çıkmanın ödülü ise 3.5 milyon euro. Pazarlama havuzundan da geçen bu sezon 5.3 milyon euro geldi. Özetle sarı-kırmızılı takım, Şampiyonlar Ligi’ne giremezse kayıp 20 milyon euoruyu (yaklaşık 60 milyon lira) bulacak. Mali yönden risk altında bulunan ve UEFA’nın uyarısıyla karşılaşan Galatasaray’ın içinde bulunduğu tablodan kurtulması daha da zor hale gelecek.

2- KÜÇÜLME KARARI: Galatasaray eğer üçüncü olup Şampiyonlar Ligi’ne direkt gidemezse, ön eleme oynamak zorunda kalacak. Buradaki takımların zorluğu da dikkate alındığında ön elemenin geçilememesi riski var. Bu durumda ise transfer ve kadro planlaması yeniden şekil alacak. Şampiyonlar Ligi’ne gidilememesi durumunda Aslan küçülme kararı alıp, maliyetli transferlerden uzak kalacak. Bu durumda Sneijder ve Muslera gibi pazarı olan futbolcuların elde kalması zor görünüyor.

Haberin Devamı

3 - BAŞKAN SORGULANACAK: Sportif başarıda sürekliliğe büyük önem veren Başkan Ünal Aysal’ın bu hedefi tutmayacak. Taraftarın bir süredir istifaya çağırdığı Aysal ve ekibinin geleceği tehlikeye girecek. Galatasaray kongresi ise Başkan Aysal’ı 10 ay önce seçime giderek takır takır işleyen sistemi bozduğu için eleştirmeye devam edecek.

DIDIER DROGBA İSTATİSTİKLERİ

WESLEY SNEIJDER İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ