MENÜ

Aslan tek yürek

Süper Lig'in 29. haftasında Karabük deplasmanına konuk olan Galatasaray, Sneijder'in attığı golle galip gelmeyi bildi: 0-1. Ligdeki son 4 maçını kazanan Aslan, ligin bitimine 5 hafta kala Fenerbahçe'ye maç fazlasıyla 7 puan fark attı.

Aslan tek yürek

Haberin Devamı

MAÇIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Devler Ligi’ne Real Madrid zaferiyle veda eden Galatasaray’ın lige nasıl döneceği merak konusuydu. Başkan Aysal ve yönetimi, kulübün CEO’su, sezonu kapatan Terim ve ekibi tam kadro tribündeydi. Kısacası Aslan, Karabük’te tek yürekti, tek hedef de galibiyetti. Kritik haftalara girilirken büyük anlam taşıyan 3 puan da Sneijder’in attığı tek golle geldi. Bitime 5 kala Sarı-Kırmızılılar, Fenerbahçe ile aradaki farkı maç fazlasıyla 7’ye yükseltti.

Aslan'dan tek pençe

Şampiyonluk yarışında yara almak istemeyen Galatasaray, alt sıralardan uzak durma mücadelesi veren Karabükspor’a konuk oldu. Fatih Terim’den yoksun çıktığı ilk maçını kazanan Sarı-Kırmızılılar zirveye daha sıkı tutundu. Kalitesiz ilk yarı Galatasaray beklenen oyun formatıyla sahaya çıkarken, ev sahibi takım orta alanı kalabalık tutarak önde pres yaptı. Maçın ilk 10 dakikalık bölümü iki ekibin topa hakim olma çabasıyla geçildi.

Bu bölümden sonra Cim Bom topla daha fazla oynayan taraftı. Orta alanda Selçuk pas trafiğini yönlendiren isim olurken Sneijder oyuna girme konusunda sorun yaşadı. Drogba ve Burak’la rakip kaleye gitmeye çalışan Sarı-Kırmızılılar, Karabükspor ceza alanına girmekte zorlandı. 21. dakikada Hamit’in sağ kanattan uzun pasında Sneijder topla buluştu. Hollandalı yıldızın vuruşu az farkla üstten auta gitti. 26. dakikada Lualua’nın pasında Gökhan ceza sahasına hareketlenirken Muslera zamanında çıktı ve atağı uzaklaştırdı. İlk yarının son bölümlerine girilirken ev sahibi takım daha fazla ileri çıkmaya başladı. İlk 45 dakika boyunca iki ekip de çok ciddi bir gol girişiminde bulunamazken soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.

İkinci yarı açıldı

Galatasaray ikinci yarıya iyi başladı. Kanat ataklarıyla rakibinin üzerine giden Sarı-Kırmızlılar tempoyu da yükseltti.
52. dakikada Drogba’yla ver-kaça giren Sneijder düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1. Cim Bom bulduğu golle üzerindeki baskıyı attı. 59’da Melo’nun ara pasıyla ceza sahasına giren Burak sol çaprazdan vurdu, top auta gitti. 60. dakika geride kalırken Galatasaray’ın topla oynama yüzdesi 66 iken Karabük’te bu oran yüzde 34’tü. 70. dakikada Riera’nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Burak’ın şutunu Bora engelledi ve farkın 2’ye çıkmasını önledi. Maçın ikinci yarısında tempoyu arttıran ve hücumsal anlamda daha başarılı olan Galatasaray çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Metin Karabaş
İKİ TAKIMIN KALAN MAÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

YORUM YAZ