MENÜ

Arsenal'in ayarı kaçtı: 0-1

Premier Lig'in güçlü ekiplerinden Arsenal, Emirates'te Newcastle United'a tek golle kaybetti. Londra temsilcimiz Edip Adanır, bu mücadeleyi yerinde takip etti ve izlenimlerini sizlerle paylaştı.

Arsenal'in ayarı kaçtı: 0-1

Her furbolcunun ve her takımın kötü günü olabilir. Bu Arsenal için de geçerli. Kalecin hata yapabilir, defansın adam kaçırır, direklerden topun döner, herşeyi denersin bir türlü olmaz fakat bu faktörlere Fabregas'ın inanılmaz kötü oyunu ve bir de ilk yarının son saniyelerinde gelen gol eklenince Arsenal için bugün Emirates'te yenilgi kaçınılmaz oldu. Newcastle her Emirates'e gelen takım gibi oyunu kendi sahasında kabul edip sadece Andy Caroll'u ileride bırakıp hesaplarını bir puan üzerine kurmuş gözüktü.

Haberin Devamı

Rakip hiç çıkmadı
Fabregas'ın frikiği üst direği yalayıp avuta çıktıktan sonra Nasri'nin vuruşunda muazzam bir refleksle topu kornere atan Tim, çok başarılıydı. Her zamanki gibi Arsenal topla kaleye girmek isteyince zaten hiç çıkmayan Newcastle adeta çakılarak oynadı ve golü hiç düşünmedi. İlk yarının son saniyelerinde sağ taraftan Joey Barton serbest atış kullandı. Fabianski ve Koscielny anlaşmazlığından hava hakimiyeti tartışılmaz Caroll araya girdi ve devre 1-0 kapandı.

Top çıkarmakta zorlandılar
İkinci yarıya Arsenal gol pozisyonuna girip bir türlü eşitliği sağlayamayınca Newcastle kazandığı topları kısa pas yaparak Arsenal'in üzerlerine gelmesini durdurdu. Bu tip sıkışan oyunlarda her takım doldur boşaltı dener. Bunu belki de Premier Lig'de yapmayı beceremeyen tek takım Arsenal, Van Persie, Bendtner, Arshavin değişiklikleriyle çok top kaybedip doldur boşalta başlayınca defansından bile top çıkarırken zorlandı ve boşluklar verdi.

Haberin Devamı

Hedeften saptılar
Son dakikada Koscielny, son adam pozisyonunda Nile Ranger'ı düşürünce kırmızı kart görüp oyun dışı kaldı ve maç Newcastle'ın 1-0 galibiyetiyle sonuçlandı. Emirates'i dolduran 60.059 seyirci bugün 14 senedir Arsene Wenger idaresindeki ayarı kaçmış kötü bir Arsenal seyrettiler. Maç trafiğinin yoğunlaştığı bu haftalarda formsuzluk bir yana sakatlık ve cezalar Arsenal'i hedefinden saptırabilir. Çarşamba gecesi Chelsea-Fulham maçında buluşmak üzere selamlar, sevgiler.

Edip Adanır / Emirates

YORUM YAZ