MENÜ

Arsenal'de kaleci krizi

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'ya Nou Camp'ta 3-1 yenilerek bu kupaya veda eden Arsenal'de kaleci sıkıntısı yaşanıyor.

Arsenal'de kaleci krizi

Barcelona maçında maçında parmağından sakatlanan Wojciech Szcsezny 6 hafta sahalardan uzak kalacak. Öte yandan omuzundan ameliyat olan Fabianski de sezonu kapadı.

Haberin Devamı

Hull City'ye kiralık verilen Vito Mannone'nin de sakatlığı nedeniyle en az üç hafta forma giyemeceği belirtilirken şu anda sağlıklı tek kaleci ise Manuel Almunia. Kısa bir dönem Southampton'da kiralık oynayan ve tekrar geri çağrılan genç kaleci James Shea yarın oynanacak Manchester United maçında Arsenal'in yedek kalecisi olacak. Yedek takım kalecisi 18 yaşındaki Emilio Martinez de en son alternatif olarak görünüyor.

Bu gibi ekstra sakatlık durumlarında transfer sezonu olmamasına rağmen İngiltere Futbol Federasyonu, kulüplere kaleci kiralama izni verebiliyor.

WENGER: "KALECİ KİRALAYABİLİRİZ"
Dün yaptığı haftalık basın toplantısında konuşan Arsene Wenger, "Ekim ayından beri takımımın oynadığı futboldan memnunum. Bendtner golü atsa ve 3-2 kazansak kimse istatistiklerden bahsetmeyecekti. İki kupada elenmemizin psikolojik etkilerini giderebilirsek önümüzdeki hedef olan lig ve federasyon kupasına daha fazla konsantre olabiliriz. Barcelona maçında defans yaptığımız söyleniyor. 4 defans ve kaleci hariç 6 oyuncumuz Nasri, Diaby, Wilshere, Fabregas, Van Persie ve Rosicky. Hepsi hücuma dönük oyuncular. Elbette onların yarı sahasında oynamak isterdik fakat izin vermediler ki" dedi.

Federasyonun kaleci kiralanmasına izin verebileceği hakkında sorulan soruya ise Wenger, "Evet, şu anda istenmedik bir şekilde kalede eksik kaldık. Manchester United maçında yarın Almunia'nın yedeği James Shea olacak. Kiralama formülünü kullanabiliriz." yanıtını verdi.

Edip Adanır (London Colney)

YORUM YAZ