MENÜ

Premier Lig'de VAR skandalı: Hakemin görevine son verildi

İngiltere Premier Ligi'nde Arsenal ile Brentford arasında oynanan maçta büyük bir VAR skandalı yaşanmıştı. Hakemin görevine son verildi. İşte detaylar...

Premier Lig'de VAR skandalı: Hakemin görevine son verildi

İngiltere Premier Ligi'nde 11 Şubat günü, Arsenal sahasında Brentford'u konuk etti. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın 62. dakikada oyuna giren Leonardo Trossard, 66. dakikada attığı golle Topçuları 1-0 öne geçirdi.

Haberin Devamı

Mücadeleden dakikalar 74'ü gösterdiğinde ise Ivan Toney topu filelere göndererek skora denge getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca takımlar sahadan birer puanla ayrıldı.

Premier Ligde VAR skandalı: Hakemin görevine son verildi

SKANDAL OLAY

74. dakikada Brentford bir serbest vuruş kazandı. Ceza sahasına gönderilen topu Ethan Pinnock kafayla Arsenal savunmasının arkasına indirdi. Bu pozisyonda topla buluşan Christian Norgaard ofsayttaydı. Norgaard'ın kale alanına gönderdiği topu Toney filelere gönderdi.

Pozisyonun ardından VAR Lee Mason ofsayt çizgisi çekmedi ve gol geçerli sayıldı.

ARTETA SAHAYA GİRDİ

Mücadele oynanırken kulübede pozisyonu izleyen Mikel Arteta, maçın bitişinin ardından sahaya girerek hakemlere tepki sert tepki göstermişti.

Premier Ligde VAR skandalı: Hakemin görevine son verildi

ÖZÜR DİLEDİLER

Haberin Devamı

Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) yapılan hatadan dolayı Arsenal ve Menajer Mikel Arteta'dan özür dilediği bir açıklama yaptı.

İspanyol çalıştırıcı ise; "İki puanımızı geri verirlerse memnun olurum. Samimi özürlerini takdir ediyorum, ancak bu iki puan eksiğimiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Herkes hata yapar ancak bu başka birşeydi. 

Premier Ligde VAR skandalı: Hakemin görevine son verildi

Bu kabul edilemez, üzgünüm. Arsenal'e iki punana mal oldu" ifadelerini kullanmıştı.

HAKEMİN GÖREVİNE SON VERİLDİ

PGMOL, Hakem Lee Mason ile Brentford maçında yaptığı hatanın ardından yolların ayrıldığı açıkladı. 

Mason, 15 yıl boyunca Premier Lig'de hakem olarak görev yaptı. Bu süre içerisinde 287 üst düzey maçta görev aldı. Kariyeri boyunca 500'den fazla maçta görev yapmayı başardı.
PGMOL açıklamasının sonunda Lee Mason için şu ifadelere yer verdi; "Profesyonel oyuna izverili hizmetinden dolayı teşekkür ediyor ve kendisine gelecek için en iyisini biliyoruz."

YORUM YAZ