MENÜ

Jorginho'nun yeni adresi

İngiltere'de transferin son gününde önemli bir gelişme yaşandı. Şampiyonluk yolunda dolu dizgin giden Arsenal bir transfer daha yaptı.

Jorginho'nun yeni adresi

 

Brighton'ın Ekvadorlu orta sahası Moises Caicedo'dan 80 milyon Sterlinlik maliyetten sonra vazgeçen Arsenal farklı bir isme yöneldi. Kadrosunu Leandro Trossard ve Jakub Kiwior isimleriyle güçlendiren Londra ekibi son günde bir transfer daha yaparak gücüne güç kattı.

Haberin Devamı

MAVİLERDEN KIRMIZILARA

Chelsea'nin 31 yaşındaki İtalyan orta sahası Jorginho'yu transfer eden Arsenal şampiyonluk yolunda öenmli bir isimle anlaşmış oldu. Daily Mail'in yaptığı habere göre 12 milyon Sterlin karşılığında Chelsea ile el sıkışan Arsenal, her an Jorginho ile 18 aylık bir sözleşme imzaladığını açıklayabilir.

Thomas Partey ve Mohamed Elneny'nin sakatlanmasının ardından orta sahada sıkıntı yaşayan Mikel Arteta, Jorginho transferiyle kadrosuna kritik bir takviye yapmış oldu.

Jorginhonun yeni adresi

JORGINHO'NUN KARİYERİ

20 Aralık 1991'de Brezilya'da doğan İtalyan asıllı futbolcu kariyerine Verona alt yapısında başladı. İlk maçına yine Hellas Verona formasıyla çıkan yıldız oyuncu, 2010 yılında ise Sambonifacese'ye kiralık olarak gitti. İtalyan orta saha 2014 yılında ise yıldızının parladığı Napoli yolunu tuttu.

Haberin Devamı

Burada gösterdiği yüksek performansla da 2018 yılında 57 milyon karşılığında Chelsea forması giymeye başladı. Özellikle Kante ile beraber sergilediği performansla Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupa'yı kazanmasında kilit rol oynadı.

Jorginhonun yeni adresi

İtalya Milli Takımı'nda da yüksek performans gösteren yıldız orta saha takımıyla 2020 Avrupa Şampiyonası'nı kazandı ve turnuvanın en iyi orta sahası seçildi.

Hem Chelsea hem de İtalya'da gösterdiği yüksek perfomansla da 2021 UEFA Avrupa'da Yılın Futbolcusu ödülünü kazandı. Jorginho kariyerinde 503 maçta 47 gol atarken 31 de asist yaptı.

YORUM YAZ