MENÜ

Arsenal zirveyi karıştırdı! 1-0

İngiltere Premier Lig'in 35. haftasında Manchester United'ı konuk eden Arsenal, zorlu maçta rakibini 1-0 mağlup ederek zirvede hesapları karıştırdı.

Arsenal zirveyi karıştırdı! 1-0

Premier Lig'de ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluk yarışı iyice kızıştı. Arsenal, lider Manchester United'ı sahasında Ramsey'in 56. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek çok kritik bir galibiyete imza attı. Bu sonucun ardından lider Manchester United 73, ikinci Chelsea 70 ve üçüncü Arsenal 67 puana ulaştılar. Böylece ligin bitimine daha üç hafta kala Arsenal'in dahi şampiyonluk umutları yeşerdi.

Haberin Devamı

FANATİK Londra Temsilcisi Edip Adanır, karşılaşmayı değerlendirdi:

Tuttuğunuz ve sevdalısı olduğunuz takım dört kupadan birini alamazsa ne yaparsınız. Desteğe devam eden 60.107 seyirci gibi mi sonuna kadar desteklersiniz, yoksa şampiyon olamadığı için stada küfür etmek için mi gelirsiniz.

Arsenal bugün Man. United'ı yenip şampiyon olamadı fakat seyircisini oynadığı futbolla ve 1-0'lık galibiyeti hiç alışık olmadığı bir şekilde koruyarak sevince boğdu.

Arsenal oyuna çok iyi başladı. Emirates'e bir puan için gelen United ilk kornerini 40. dakikada, kaleyi bulan ilk şutu 44. dakikada atınca devre golsüz kapandı.

Şimdi gelelim 33. dakikadaki pozisyona. Walcott sağdan ortaladı, Vidic eliyle topa dokunup yönünü değiştirince tam arkasındaki Van Persie kafayı vuramadı. Hata insanlara aittir, eyvallah, Andy Garrat benim tribünden gördüğümü göremedi. Ona da eyvallah, nasıl olur da amortiden korner verirsin onu anlamış değilim. Topa kaşıyla mı dokunup topun yönünü değiştirdi yoksa burnuyla mı dokundu da korner veriyorsun.

Benim anlatmak istediğim şu, hakemin top oynamışı bu pozisyonu görür. İşte bu yüzden koşma özürlü balansları olmayan ve hiç lastik topa vurmamış insanlar maç yönetirse sonuç kaçınılmaz olur. Premier Lig, bizim lig hiç farketmez.

Penaltısı verilmeyen Arsenal 56. dakikada golü buldu. Bu sezonun en kötü oyununu oynayan United defanstan çıkarken Rio'nun verdiği yanlış pasta top Ramsey'de kaldı.. Sol tarafa Van Persie'ye pasını verdi ve koşusunu sürdürüp ceza sahasına girip ısrarla pas istedi. Van Persie yerden çıkardı ve Ramsey plase bir vuruşla benim basın tribününün tavanına kafamı vurdururken Arsenal'i 1-0 öne geçirdi.

Bu sonuçla lig bir hafta daha uzadı. Şimdi top Chelsea'de. Arsenal'i ilgilendiren bir durum yok.

Emirates'e insanlar küfür etmeye gelmiyorlar. Diğer takımların başkanlarına küfür etmiyorlar. Sadece takımlarını destekliyorlar ve patentleri yok. Benden hep karşılaştırma yapmam istendiği için kızsanız bile yazmak zorundayım.

Arsenalli olduğumu inkar edecek halim yok fakat maçın sonlarına doğru Clichy'nin ceza sahasında Owen'ın ayağına vurması da penaltının en önde gideni olduğunu belirtmeden geçersem haksızlık yapmış olurum.

Haftaya Fulham-Liverpool karşılaşması bu sezonki son maçım. Seneye tatil filan da yok başımıza bir de Olimpiyatlar çıktı.

Ben yazıyı yazarken televizyona bakıyorum City 2-0 önde West ham karşısında. Derken Ba durumu 2-1 yaptı.

Emirates'ten selamlar sevgiler.

Edip ADANIR / Emirates

YORUM YAZ