MENÜ

Arsenal tam gaz: 1-2

İngiltere Premier Lig'in 6. haftasında Arsenal, Swansea deplasmanından 2-1'lik skorla galip ayrıldı. Topçular'ın gollerini Gnabry (58') ve Ramsey (62') atarken, Swansea'nin tek golü Davies'ten (82') geldi.

Arsenal tam gaz: 1-2

Premier Lig'in pas yüzdesi en fazla olan iki takımı Liberty Stadı'nda karşı karşıya geldi. Ramsey her topu ayağına aldığında seyirciye ıslıkladı. Bunun nedeniyse Ramsey'in doğma büyüme Cardiff'li olması, Cardiff takımından Arsenal'e gelmesi ve bu iki takımın birbirini hiç sevmemesi.

13. dakikada Mesut'un pasında Giroud topu önüne alabilse Arsenal golü bulabilirdi. 15. dakikada Ramsey ceza sahası dışından vurdu, top direğin yanından auta gitti. Oyun orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İki takım da ayağa paslarla oynayıp top kaybetmemeye çalıştı.

Sol bek Davies genç Gnabry'yi çok iyi kontrol edip pas almasını önleyince Arsenal sağ taraftan atak geliştiremedi. Arsenal, Walcott'un yokluğu, hücumda bütün topların Mesut'a gelmesi ve onun da markaja girmesi neticesinde gol yollarında sıkıntı yaşadı. Mesut gerilere gelip top alıp çıkmaya çalışınca ve Wilshere sol kanatta etkili olamayınca top kaybı yaşandı. 27. dakikada Ramsey çok sert bir şekilde Szczesny'ye verince Arsenal kalesinde tehlike yaşanırken yardımcı topun auta çıktığını belirledi. Bu tehlike başlamadan bitti. Devrenin son dakikasında Gnabry'nin soldan ara pasıyla ceza sahasında buluşan Giroud'un vuruşu direğin yanından auta gitti ve ilk yarı 0-0'lık eşitlikle kapandı.

İki takım da aynı ilk yarıda olduğu gibi çok pas yaparak oynadılar fakat gol yollarında etkili olamadılar.

Gnabry'nin 'merhaba' dedi


58. dakikada Arsenal arka arkaya pas yaparken Wilshere-Giroud paslaşmasında top en son Ramsey'ye geldi. Onun pasında 17 yaşındaki Gnabry sağ taraftan vurdu ve Arsenal'deki ilk golünü attı: 0-1.

59. dakikada Giroud pasını Mesut'a verdi. Mesut vuruşunda Worm topu kornere attı. 62. dakikada Mesut'un sağdan pasında Ramsey topuğuyla soldan atak yapan Wilshere'e verdi. Giroud ile verkaça girdikten sonra topu Ramsey'e verdi. Ramsey, topu filelere gönderdi ve Arsenal'i 2-0 öne geçirdi. 82. dakikada Swansea bütün hatlarıyla Arsenal kalesine yüklendiği anda Davies, durumu 2-1'e getiren golü kaydetti. 4 uzatma dakikası oynanırken Swansea bütün hatlarıyla beraberlik için yüklendi. Son dakika da Swansea sağdan kullandığı serbest vuruştan netice alamayınca Arsenal deplasmanda 12. galibiyetini almış oldu. İlk galibiyetini Bayern'i 2-0 yenerek almıştı. Ayrıca Arsenal oynadığı son 9 maçta kayıp almadı.

Salı akşamı Emirates'te Napoli maçında buluşmak üzere Liberty stadından selamlar sevgiler.

Edip Adanır


İNGİLTERE PREMİER LİG'İN PUAN DURUMU VE FİKSTÜRÜ İÇİN TIKLAYIN


SWANSEA CITY: Vorm, Amat, Chico, Tiendalli, Davies, Shelvey (Bony - 61' ), Dyer, Routledge (Pozuelo - 64' ), De Guzman , Canas, Michu

YEDEKLER: Tremmel, Taylor, Alfei, Britton, Pozuelo, Bony, Vazquez

ARSENAL: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Wilshere (Jenkinson - 90' ), Ozil (Monreal - 88' ), Ramsey, Flamini, Gnabry (Arteta - 78'), Giroud,

YEDEKLER: Fabianski, Vermaelen, Monreal, Jenkinson, Arteta, Miyaichi, Bendtner

Haberin Devamı
YORUM YAZ