MENÜ

Arsenal çoştu! 6-2

İngiltere Premier Lig'in güçlü ekibi Arsenal, evinde ağırladığı Blackburn Rovers'ı 6-2 mağlup etti. Fanatik Gazetesi Londra muhabiri Edip Adanır, bu önemli maçı yerinde izledi.

Arsenal çoştu! 6-2

Maç başlamadan on dakika önce stada Arsenalli seyircilerin çok sevdiği Thierry Henry geldi. Seyirciyi selamlarken büyük alkış aldı. Blackburn'ün teknik direktörü Sam Allardyce, Arsenal'in pas alışverişini durdurmak için Sagna'yı Diof'la, Glichy'yi de Emerton'la durdurmayı hesaplamış. 5. dakikada N'Zonzi'nin ters kafa vuruşu kaleci Mannone'nin üzerinden gol olunca Arsenal toparlandı. 20. dakikada Vermaelen, orta sahada faul yapıldı hakem oynattı Fabregas topla buluştu. İspanyol oyuncunun verdiği pasta Vermaelen, onsekiz üzerinden yaptığı vuruşla durumu 1-1 yaptı.

Haberin Devamı

Arsenal'den gol beklerken ani bir atakta Dunn topla buluştu, Gallas'ın bacakları arasından geçen top Mannone'nin solundan filelere gitti ve durum 2-1 oldu. Bu dakikadan sonra Fabregas oyunu karşı kaleye taşımaya basladı. Hemen golün ardından verdiği çok ince pasla buluşan Van Persie ile beraberliği yakaladı. Oyunun kontrolü tamamen Arsenal'e geçtı. 39. dakikada Fabregas'ın pasında Arshavin durumu 3-2 yaptı. Devre bu sonuçla kapandı. Stadın önünde iken seyirciler bana Tugay'ı sordu. Ben cevap vermeden oğlu Berkey'le Tugay karsımıza çıkmaz mı? Arsenal seyircisinin Tugay'a yaptığı sevgi gösterisi gerçekten çok anlamlıydı.

Ellinci dakikada Dunn, Vermaelen tarafından onsekiz içinde düşürüldü hakem devam ettirdi. Bence kesin penaltıydı. İkinci yarı da çok süratli başladı. Arsenal oyunu forse etmeye başladı. Maçın oyuncusu ve sahanın en iyisi Fabregas, 56. dakikada onsekiz dışından Rosicky'den seken topu soluyla filelere gönderdi ve durumu 4-2 yaptı. Walcott 75'te farkı 3'e çıkarırken, 89'da Bendter skoru belirledi: 6-2.

Haberin Devamı

Tottenham ve Manchester United'ın puan kaybettiği haftada alınan üç puandan çok, oynanan oyun seyircinin beğenisini kazandı. Arsene Wenger'e Henry'nin gelişi hakkında ne düşündüğünü sordular: "Bir gün hoca olarak gelmesi en büyük temennim" cevabını verdi.

Edip Adanır/Emirates Stadyumu

ARSELAN 6-2 BLACKBURN ROVERS

YORUM YAZ