MENÜ

"Arena, Kadıköy'ün yanına yaklaşamaz"

TT Arena'nın güzel bir stat olduğunu belirten Fenerbahçe Başkanvekili, “Mühendis gözüyle inceledim, baktım. Ancak Şükrü Saracoğlu'nun sıcaklığı da atmosferi de orada yok” dedi.

"Arena, Kadıköy'ün yanına yaklaşamaz"

Yüksek Divan Kurulu’nun dün yapılan olağan toplantısında söz alan Başkanvekili Nihat Özdemir, çarpıcı sözler sarfetti. Özdemir’in sözleri içinde bir bölüm vardı ki, ezeli rakipleri Galatasararay’ı bir hayli kızdıracak cinstendi. Galatasaray’ın bir süre önce hizmete giren yeni stadı Türk Telekom Arena ile Fenerbahçe’nin stadı Şükrü Saracoğlu’nu karşılaştıran Nihat Özdemir, “Öncelikle, Saracoğlu Stadı’nı Yönetim Kurulumuz’un taraftarımızla birlikte yaptığını ve bundan gurur duyduğumuzu hatırlatayım. Galatasaray’ın yeni stadına ilk kez 2-1 kazandığımız maçta gittim. Güzel bir stadyum, ancak orada Şükrü Saracoğlu’nun ne sıcaklığı, ne de atmosferi var, bunu bilin. Mühendis olarak inceledim, baktım. Bizim stadımızın özelliği bir başka. Onlar stadımızın yanına bile gelemezler” diye konuştu.

Florya’da sona yaklaşılıyor
Şükrü Saracoğlu Stadı’nın mülkiyetini alma konusunda önemli mesai harcadıklarını ve konuyu kulübün menfaatine en uygun şekilde çözüme kavuşturmak istediklerini vurgulayan Fenerbahçe Başkanvekili Özdemir, Florya’da yapılması düşünülen tesis hakkında da üyeleri bilgilendirdi. Florya’da 4.5 dönümlük bir arsanın üst kullanım hakkını aldıklarını ifade eden Nihat Özdemir, “Şu anda imar durumunu çözmek için uğraşıyoruz. Buraya kulüp üyelerimiz için havuz, sosyal tesis ve tenis kortları bulunan bir tesis yapmayı planlıyoruz” dedi.

Borç 268 milyon lira
Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında Denetleme Kurulu’nca hazırlanan raporda kulübün 2011 Mart ayı itibariyle borcunun 268 milyon 857 bin lira olduğu açıklandı. Rapora göre 2011’in ilk 3 ayında kulüp gider ve gelirlerinde, gelirler lehine 5 milyon 225 bin lira fazlalık oluştu.

Kupalar sergilendi
Bayan basketbol ve erkek voleybol takımlarının şampiyonluk kupaları, Divan toplantısının yapıldığı salonda sergilenerek, üyelerin görmesi sağlandı. Bu arada toplantıdan önce üyelikte 40, 50 ve 60 yılını dolduranlara plaket, 25 yılını dolduranlara da rozet ve sertifikaları takdim edildi.

Şampiyonluk inancı

Toplantıda üyelere bilgi veren Nihat Özdemir, UEFA kriterleri gereği futbol faaliyet gelir ve giderlerinin Fenerbahçe Sportif A.Ş. bünyesine dahil edileceğini, önümüzdeki hafta sonunda gerçekleştirilecek Mali Genel Kurul’la birlikte yeniden yapılanmanın başlayacağını söyledi. Özdemir, futbol takımıyla ilgili olarak da, “Her hafta heyecanla ve başarılarımızla geçen ligde, kalan 4 maçımızı da kazanarak şampiyonluk kupasını müzemize götüreceğimize camianın inancı tamdır” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ