MENÜ

Arda Turan ve Mario Balotelli'nin kaderi aynı oldu!

Dünya yıldızı oyuncu olmak mı daha zor, yoksa o seviyede kalmaya devam etmek mi? Bu listemizde sizlere yanlış kariyer seçimlerinde bulunarak potansiyellerini tam kullanamayan ve düşüşe geçen oyuncuları listeledik. Arda Turan’dan Eden Hazard’a, Fernando Torres’ten Mario Balotelli’ye kadar bir çok ismin yolları farklı olsa da kaderleri aynı oldu.

Kariyerinde Galatasaray formasıyla adını duyuran ve sonrasında Atletico Madrid’e transfer olarak altın çağını yaşayan Arda Turan, sonrasında Barcelona’ya transfer olarak adeta uçurumdan düşmüştür. Kariyerini yanlış yönlendiren Arda Turan belki Atletico Madrid’de kalsaydı şu anda halen üst seviyede oynama fırsatına sahip olabilirdi.

Haberin Devamı

Belarus tarihinin en iyi futbolcusu olan ve ligimizde Konyaspor’da da futbol oynayan Aleksandr Hleb, Arsenal formasıyla adeta İngiltere Ligi’ni kasıp kavuruyordu. Sonrasında Barcelona’ya transfer olan yıldız futbolcunun kariyeri düşüşe geçti.

Atletico Madrid formasıyla tanınan ve özdeşleşen ardından Liverpool’a transfer olarak dünya klasmanı bir santrafor olan Fernando Torres kimilerine göre en büyük hatayı Chelsea’ye transfer olarak yaptı. Chelsea forması altında kariyeri düşüşe geçen Torres, bir daha eski performansını yakalayamadı ve gezgin futbolcu oldu.

Milan ve Brezilya tarihinin en iyi oyuncularından birisi olan Kaka Leite, Real Madrid’e transfer olduktan sonra eski performansına yaklaşamadı. Cristiano Ronaldo’nun gölgesinde kalan ismin performansı bir daha hiçbir zaman Milan günlerindeki gibi olamadı.

Haberin Devamı

İtalya futbolunun problem çocuğu Mario Balotelli kariyerinin en iyi günlerini Milan forması altında yaşıyordu. Ardından İtalya’dan ayrılmak isteyen futbolcunun bir sonraki durağı Liverpool oldu ama Balotelli’nin aklı hiçbir zaman futbolda kalmadı. Şu anda serbest olan futbolcunun adı ciddi şekilde Beşiktaş ve Galatasaray ile anılıyor.

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ