MENÜ

Arda Turan: İyi ki Iniesta'yı tekmelemişim

Arda Turan, ilk ciddi röportajını Katalonya Radyosu'na verdi.

Arda Turan: İyi ki Iniesta'yı tekmelemişim

Barcelona formasıyla çıktığı ilk maçtaki performansıyla İspanyolların gönlünde taht kuran Arda Turan, ilk ciddi röportajını Katalonya Radyosu’na verdi.

Nou Camp çimlerine ilk kez ayak bastığı Espanyol maçında yaşadığı duygu yoğunluğundan bahseden A Milli yıldızımız, “İlk maç oldukça zordu. Heyecanlıydım ancak hayatta yapabildiğim en iyi şeyi yaptım ve futbol oynadım. En iyi oyuncularla birlikteydim. Çok keyif aldım” dedi. ‘sıfırdan gelmiş insanların...’ Bulunduğu yere tırnaklarıyla kazıyarak geldiğinden bahseden Arda, “Hayat için mücadele vermek zorundasınız. Şu an yaptığım şey benim ve ülkem için çok önemli. İnsanlar bazen iyi ya da kötü şeyler söylerler ama bizim gibi sıfırdan gelmiş insanların kötü mücadele etmeye hakkı yok” diyerek söyleşinin ana fikrini belirtti.

‘Messi bu dünyadan değil’

Karşılaşmada gol kaydettikten sonra ilk kendisine koşan Lionel Messi hakkında da konuşan Arda, “Onu ilk gördüğüm andan bu yana fikrim hiç değişmedi. Futbolun en iyisi Leo ama Neymar da arkasından geliyor. Neymar’ı çok sıcak görüyorum ancak Messi bu dünyadan değil” açıklamasında bulundu.

‘İyi iki tekme atmışım’

Arda Turan, kendisine yapılan yeni Iniesta benzetmeleri ile ilgili, “O benim için büyük bir referans. İdollerimden bir tanesi” dedi. Iniesta ile karşılıklı oynadığı dönemlere de esprili yaklaşan Arda Turan, “Ona karşı oynarken, kendisine tekme attığımda kendimi çok kötü hissediyordum ama iyi ki o tekmeleri atmışım ki, şimdi onun yanında oynuyorum” dedi.

Granada maçı bugün 17.00’de

La Liga’da bugün Granada ile karşılaşacak Barcelona’da teknik direktör Luis Enrique, Arda Turan’a görev verip vermeyeceğini değerlendirdi. Enrique, “Arda ve Aleix ilk maçın zevkini çıkardılar. Artık diğer futbolcular gibi formlarına göre değerlendirilecekler. Takım işlerliği ve onlar için en iyisi ne ise ona göre karar vereceğim” dedi. Milli yıldızın bugün TSİ 17.00’de başlayacak mücadelede yedek soyunması bekleniyor.

‘Hayalin ötesini gerçekleştirdim’

Barcelona’ya gelerek hayalinin de ötesine geçtiğini belirten deneyimli oyuncu, “Barcelona’da oynamak benim için olduğu kadar ülkemdeki çocuklar için de çok önemli çünkü onlar beni örnek alarak, çalışarak, başarılı olacaklarına inanmaya başladılar” diye konuştu.

'İspanyolcam yeterli'

İlk maçın ardından İspanyolca bilmediği hakkında eleştiriler alan milli oyuncu, bu konuya karşı çıktı. Arda, “İspanyolcam bence yeterli. Sahada anlamam gereken her şeyi anlıyorum. Önemli olan da bu” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ