MENÜ

Arda Turan hakkında 4 suçlama! Şimdi ne olacak?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, popçu Berkay ile yaşadığı olay sebebiyle Arda Turan hakkında kamu davası açtı. 4 ayrı suç isnat edilen 31 yaşındaki futbolcunun toplamda tam 12.5 yıl hapsi isteniyor.

Arda Turan hakkında 4 suçlama! Şimdi ne olacak?

Son günlerde Türkiye’de ve Avrupa spor medyasında en çok konuşulan olaylardan biri Arda Turan ile popçu Berkay arasında yaşanan olaylar olmuştu. 31 yaşındaki futbolcunun bir eğlence mekanında Berkay’ın eşine tacizde bulunduğu, ardından ikilinin önce gece kulübünde sonra da hastanedeki tartışmaları görüntülerle gözler önüne serilmişti. O kavgada Arda Turan, Berkay’ın burnunu kırmış, devamında da hastaneye giderek havaya ateş etmişti.

Haberin Devamı

3 saat ifade vermişti

Ertesi gün Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade veren ve ruhsatsız olduğu bildirilen silahı teslim eden yıldız futbolcu için savcılık mütalaası bekleniyordu. Ve dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Arda Turan’a 12,5 yıl, kavga ettiği şarkıcı Berkay hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. Berkay hakkındaki “tehdit” suçlamasından ise takipsizlik verildi. Ancak burada dikkat çeken nokta Arda Turan’ın suçlandığı 4 eylem oldu.

Şimdi ne olacak?

Danıştığımız hukukçulara göre Arda Turan’ı sıkıntılı bir süreç bekliyor. Beşiktaş emniyetine teslim ettiği silahın ruhsatsız olduğu tutanak altına alındı. Hastanede ateş ettiği de yine polis kayıtlarında mevcut. Ayrıca Berkay, burnu kırıldığı gerekçesiyle hastaneden rapor aldı. Bu 3 suçtan ceza alması kesin gibi ama Arda’nın daha önceden sabıkası olmadığı için bu suçların para cezasına çevrilmesi ön görülüyor.

YORUM YAZ