MENÜ

Arda: Bir Başkaldırışın içinde olmak hoşuma gidiyor

Milli takım ve Atletico Madrid'in yıldız oyuncusu Arda Turan önemli açıklamalarda bulundu.

Arda: Bir Başkaldırışın içinde olmak hoşuma gidiyor

NTV Spor'a konuşan Arda Turan, "Atletico Madrid forması giyerek devlere savaşmak açıkcası; bir başkaldırışın içinde olmak hoşuma gidiyor" dedi.

Geride kalan sezonu değerlendiren Arda Turan, "Futbolda dün yok. Çok fazla dünle yaşayan biri değilim ama özel şeyler, yansımaları devam ediyor. Ligde şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi finali, olduğumuz her dalda sonuna kadar gidebilme... İyi arkadaşlığımız vardı. Umarım bu sene de böyle devam eder. Çok güzel anılar yaşadım. Daha 26-27 yaşındayım, geleceğe konsantre olmalıyım. Ailem, arkadaşlarım, kendim ve ülkem için gurur duyulacak şeyler..." dedi.

"ÇOK BÜYÜK BİR İŞ YAPTIK"

La Liga şampiyonluğunu "Çok büyük bir iş yaptık" şeklinde yorumlayan Arda Turan, "Bence futbol tarihindeki en zor şampiyonluklarından biri olabilir diye düşünüyorum. 38 maç, çok uzun ve zor bir maraton. Her şeyden önce Barcelona ve Real Madrid ile günün şartlarında, güçleri, oyuncu kalitesi, statları çok üst düzeydi. Her saniye, her dakika ve her gün bunla yaşadık. Çok emek verdik ve hak ettiğimiz bir şampiyonluk oldu" diye konuştu.

"Geçen sezon unutamadığın anlar neydi" sorusuna milli oyuncu, "Nou Camp'ta maçın bittiği an. Çünkü, inanılmaz ağrım vardı. Bağırmak istiyorum ama nefes alırken bile ağrım vardı. Bir de Ramos'un Şampiyonlar Ligi'nde golü attığı an, o an kötüydü" diye cevap verdi.

Yeni sezonla ilgili, "Çok önemli oyuncular kaybettik. Çekirdek bir kadromuz elimizde duruyor, yeni gelen isimlerle; yeni bir şeyler deniyoruz. Daha farklı bir hücum sistemi olacak... Süper Kupa'yı da kazandık, işler iyi gidiyor" diye konuştu.

"Daha fazla gol atabilirim ama bizim takımın böyle bir sistemi yok" diyen yıldız oyuncu, "Koke, ben veya bizim gibi oyuncuların bu sistemde daha fazla gol atma şansı yok. Daha fazla şut atabilirim. Genel olarak performansımdan memnunum. Geliştirmeye devam ediyorum ama genel olarak durumdan memnunum. Kendimi burada mutlu hissediyorum. Her gün Atletico Madrid forması giyerek devlere savaşmak açıkcası; bir başkaldırışın içinde olmak hoşuma gidiyor" dedi.

"DÜNYANIN EN İYİ LİGİ LA LIGA"

La Liga ile Premier Ligi kıyaslayan Arda Turan, "İngiltere'deki kulüplerin finansal durumu İspanya'ya oranla daha yüksek. İyi oynayan ve parlayan oyuncular bu finansal güce yenik düşüyor. Bu çok normal. Stat ve atmosfer çok cezbedici. Messi ve Ronaldo burada olduğuna göre bence dünyanın en iyi ligi La Liga" diye konuştu.

Fenerbahçe'ye transfer olan Diego Ribas ile ilgili de konuşan Arda, "Ribas'ı çok seviyorum. 1 sene oda arkadaşlığı yaptık, UEFA şampiyonluğu kazandık. Ona başarılar diliyorum, Türkiye onun için önemli bir fırsat. Hem Avrupa hem de Brezilya'da önemli bir oyuncu... İnşallah Allah gönlüne göre verir" ifadelerini kullandı.

"Avrupa şampiyonasına gideceğimizi düşünüyorum" diyen milli oyuncu, "Baştan iyi başlarsak ve inanırsak bunu başarabiliriz. Buna konsantre olmalıyız" dedi.

Basketbolu yakından takip ettiğini belirten Arda Turan, Dünya Kupası'nda mücadele edecek 12 Dev Adam'la ilgili, "Genç bir takımız, tecrübe eksiğimiz olduğunu düşünüyorum. Taktiksel bir değerlendirme yapamam ama Ergin ağabeye çok güveniyorum. Umarım, tecrübeli oyuncuların önderliğinde iyi bir turnuva geçiririz. Fırsat olursa onları desteklemeye de gidebilirim. Dualarım onlarla..." dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ