MENÜ

Apple'ın kredi kartı hakkında bilmeniz gerekenler

Dün düzenlenen özel etkinlikte Apple’ın tanıttığı ürünlerden biri de yeni kredi kartı oldu. Apple, kredi kartı için daha önce yazdığımız gibi Goldman Sachs ve Mastercard ile birlikte çalışıyor. iPhone için tasarlanan kredi kartı, kullanıcılara Apple’ın Cüzdan uygulamasıyla entegre bir şekilde hizmet verecek. Kullanıcılar, iPhone’ları üzerinden oldukça hızlı ve pratik bir şekilde Apple’ın kredi kartını edinebilecek ve kartlarını Apple Pay ile satın alımlarında kullanmaya başlayabilecekler.

Apple'ın kredi kartı hakkında bilmeniz gerekenler

Apple CEO’su Tim Cook, etkinlikte kredi kartını tanıtmadan önce Apple Pay’le ilgili çeşitli verileri de paylaştı. Açıklanan bilgilere göre bu yıl Apple Pay ile 10 milyar işlem gerçekleştirilmesi bekleniyor. Tüm dünyada her geçen gün kullanımı yaygınlaşan Apple Pay, Amerikalı işletmelerin %70’i Avustralyalı işletmelerinse %99 tarafından bir ödeme yöntemi olarak kabul ediliyor. Peki Apple’ın en yeni ürünü olan kredi kartı kullanıcılara neler vadediyor ve hangi özelliklere sahip? Gelin, bunlara yakından bakalım.

Haberin Devamı

Kullanıcılar, Apple Cüzdan üzerinden kredi kartlarına tıkladıklarında son işlemlerini, ne kadar borçları olduğunu ve hangi kategoride ne kadar harcama yaptıklarını görebilecekler.

Apple Cüzdan üzerinden Apple kredi kartıyla yapılan alışveriş işlemlerine tıklandığında işlemin yapıldığı konum Apple Haritalar üzerinden görüntülenebilecek.

Apple Kart’ın yıllık, uluslararası, limit aşım ve gecikme ücretleri bulunmuyor.

Apple kart sahipleri yaptıkları her işlemden %2, her Apple harcamasından ise %3 geri ödeme kazanacak.

Değişebilen (dinamik) CVV numaralarına sahip olan Apple kredi kartı, çalınma vakalarına ve istenmeyen işlemlere karşı kullanıcıların güvende olmasını sağlayacak.

Apple’ın kredi kartını fiziksel olarak da almak mümkün olacak. Oldukça şık bir görünüme sahip olan bu kartların üzerinde kart numarası, CVV kodu, son kullanma tarihi ve imza bulunmayacak. Bu bilgiler sadece Cüzdan uygulamasından alınabilecek.

Haberin Devamı

Apple marka kredi kartları ilk olarak bu yaz Amerika’da kullanıma sunulacak.

YORUM YAZ