MENÜ

Anvi Aker'de bozgun gecesi: 2-4

Trabzonspor'un, evindeki 23 maçlık yenilmezlik serisi dün son buldu. Harika oynayan Akhisar, 4 golle 3 puana uzanıp 5. sıraya yükseldi.

Anvi Aker'de bozgun gecesi: 2-4



Zokora tercihi Akçay’ı yaktı


Mustafa Akçay’ın Akhisar Belediye maçında çift forvete döneceğini FANATİK’te okumuştunuz. Ancak Henrique-Emre ikilisi beklenirken, Henrique-Janko’yu izledik dün akşam... Bunun nedeni de kısa sürede anlaşıldı, Trabzonspor kanatları kullanmaya çalıştı. Uzun süre oynamayan Janko’dan ekstra şeyler yapmasını beklemek haksızlık olur. Dün ‘pivot santrfor’ görevini elinden geldiğince yapmaya çalıştı. Taraftarların sahada görmeyi sabırsızlıkla beklediği yeni transfer Bourceanu da takımıyla üç idmana çıkmasına rağmen 11’de yerini aldı. 4-4-2 sisteminde orta sahadaki ikilinin defansif yönlerinin çok güçlü olması şart. Ben Rumen oyuncunun transferinin de bunun için yapıldığına inanıyorum. 28 yaşındaki futbolcu ilk maçında sırıtmadı. Görev adamı olduğunu gösterdi.

Mustafa Akçay’ın çift forvet kararı ne kadar doğruysa, dün Zokora’yı stoperde oynatması da o kadar yanlıştı. Belli bir standardı yakalayan Kadir’i yedek oturtup, Aykut’u sol beke çekmek pahalıya patladı. Trabzonspor çok pozisyon vermedi ancak Zokora’nın hava toplarındaki etkisizliği ve yaptığı bireysel hatalar nedeniyle golleri kalesinde gördü. Mustafa Akçay, hatasını skor 3-1’e gelince anladı ve gereken hamleyi yaptı ama artık çok geçti...

Trabzonspor, 4-2 yenilerek kelimenin tam anlamıyla dağıldı. Maç içerisinde oyuncular öyle büyük bir şok yaşadı ki Akhisar yürüye yürüye kaleye gelip, tarihi fark yaratacak fırsatlar da buldu ancak atamadı. Bundan sonra toparlanmaları kolay olmayacak. Bordo-Mavililer’i fırtınalı günler bekliyor.

Maçtan dakikalar

14. dakikada Özer’in pasıyla ceza sahasına giren Janko sol ayağıyla sert vurdu, top üst direkten döndü.
17. dakikada Akhisar’ın geliştirdiği ilk ciddi atakta Uğur, yapılan ortaya kaleye arkası dönükken kafa vurdu ve çok şık bir gole imza attı: 0-1.
27. dakikada kazanılan serbest vuruşta Olcan Adın topun başına geçti, skora eşitliği getirdi: 1-1.
45. dakikada karşı karşıya pozisyonda Henrique çok zayıf bir vuruş yaptı, kaleci gole izin vermedi.
51. dakikada Çağdaş’ın güzel ortasına iyi yükselen Mehmet Akyüz, takımını bir kez daha öne geçirdi: 1-2.
55. dakikada Zokora’nın büyük hatasında Mehmet Akyüz topla buluştu. Güzel bir çalımla Onur Kıvrak’tan sıyrılan başarılı forvet, farkı ikiye çıkarttı: 1-3.
73. dakikada kaleci Emrah’ın hatalı pasında topu kapan Henrique şutunu çekti. Ancak Emrah gole izin vermeyerek hatasını telafi etti.
74. dakikada gelişen Akhisar atağında sağ taraftan ceza sahasına giren Mehmet, arka direğe sert vurdu ve bir kez daha fileleri sarsarak hat-trick yaptı: 1-4.
90. dakikada Olcan Adın, ceza sahası dışından düzgün bir vuruşla skoru tayin etti: 2-4.

Arda Erol


MAÇ İSTATİSTİKLERİ: TRABZONSPOR 2-4 AKHİSAR BELEDİYESPOR

SPOR TOTO SÜPER LİG 2013-2014 PUAN DURUMU

TRABZONSPOR İSTATİSTİKLERİ

AKHİSAR BELEDİYESPOR İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ