MENÜ

Ankaragücü vazgeçmiyor

PTT 1. Lig takımlarından Ankaragücü, son iki haftada topladığı 6 puanla, ligde kalma umutlarını sürdürdü.

Ankaragücü vazgeçmiyor

Teknik direktör Mustafa Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren teknik heyet ve futbolcular olarak üzerlerine düşen tüm sorumlulukları eksiksiz yerine getirdiklerini belirterek, "Oynadığımız futbol, aldığımız puanlar, maç kazanma arzumuz ve ortaya koyduğumuz yürekli mücadeleyle herkesin takdirini topluyoruz" dedi.

Kaplan, her maç sonrasında rakip teknik direktörler tarafından sergiledikleri futbol için tebrik edildiklerini ifade ederek, "Genç bir kadromuz olmasına karşın tüm maçlarda başa baş bir mücadele sergiledik. Ligin güçlü takımlarından Çaykur Rizespor ve 1461 Trabzon’u, rakiplerimiz arasında yer alan Göztepe’yi sahamızda, Adanaspor ve Samsunspor’u da deplasmanda yendik. 7 maçımız da beraberlikle sonuçlandı. Bunlar arasında bireysel hatalarımız sonucu kaybettiklerimiz de oldu" diye konuştu.

"Hakem hataları 5 puan kaybettirdi"
Teknik direktör Mustafa Kaplan, kendi hatalarının yanı sıra hakem hataları nedeniyle 5 puan kaybettiklerini belirtti.
Tüm bu kayıplara rağmen hakemlerin iyi niyetinden hiç şüphe duymadıklarını da ifade eden Kaplan, şöyle devam etti:
"Biz maçları dürüst ve tarafsız şekilde değerlendiriyoruz. Kaybettiğimiz Şanlıurfaspor maçı sonrasında giderek hakeme iyi yönetimi nedeniyle teşekkür ettik. Kendini bilen ve doğruları savunan bir ekibiz. Eğer o hakem hataları olmasaydı, şu an hedefimize daha sağlam adımlarla ilerliyorduk. Yine de mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bu hafta sahamızda oynayacağımız Boluspor maçından da galibiyetle ayrılarak, kalan maçlara daha yüksek motivasyonla çıkmak istiyoruz."

Destek zamanı
Mustafa Kaplan, yaşanan bu zor sürece rağmen bazı insanlar tarafından dedikodular üretildiğini, bunların kulübe büyük zarar verdiğini söyledi.

"Dedikodu yapmak yerine, futbolculara, teknik ekibe ve yönetim kuruluna destek olma zamanıdır" diyen Kaplan, "Yönetim kurulumuz, her anlamda arkamızda duruyor. Örneğin yatırılmadı denen 1461 Trabzon maçının 6’şar bin liralık galibiyet primleri, karşılaşmanın hemen ardından futbolcuların hesaplarına yatırıldı. Kazanılan her galibiyet sonrasında menajerler ortaya çıkıyor. Futbolcuların aklını karıştırıyor ve konsantrasyonlarını düşürüyor. Bu hiç kimseye bir kazanç sağlamaz. Aksine bu zorlu süreçte ayağımıza kelepçe takar. Futbolcuların da sadece maçlara odaklanması gerekiyor. Eğer transferler konuşulacaksa, bu iş sezon sonuna bırakılmalı" ifadelerini kullandı.

Taraftarlara teşekkür
Kaplan, özellikle Samsunspor maçında alınan 3 puanın başrol oyuncularının taraftarlar olduğunu vurgulayarak, "Kazanılan bu 3 puan en çok da onların başarısı. Bizi maçın ilk dakikasından son düdüğe kadar çok iyi desteklediler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Kalan maçlarda da bu birliktelik devam etmeli" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ