MENÜ

Ankaragücü-Gençlerbirliği derbisini Ankaralı evli çift yönetecek

Türk futbol tarihinde ilk kez evli çift birlikte maç yönetecek. TFF 1. Lig'in 4. haftasında yapılacak MKE Ankaragücü-Gençlerbirliği derbisinin hakemi Burak Pakkan ile 4. hakemi Gamze Durmuş, 3 ay önce hayatlarını birleştirmişti.

Ankaragücü-Gençlerbirliği derbisini Ankaralı evli çift yönetecek

TFF 1'inci ligde Ankara derbisine Ankaralı hakemler atandı. Pazar günü 17.00'de oynanacak Ankaragücü-Gençlerbirliği derbisinin hakemi Burak Pakkan olarak açıklanırken, mücadelenin 4'üncü hakemi Gamze Durmuş Pakkan olacak. 3 ay önce hayatlarını birleştiren evli çift derbide birlikte hakem olarak görev yapacak. Türk futbol tarihinde ilk kez evli çift birlikte maç yönetecek.

Haberin Devamı

Gamze Durmuş Pakkan, iki takımın sezon öncesi oynanan TSYD Kupası maçını da yönetmişti. Burak Pakkan ise daha önce Ankaragücü alt yapısında 2 sene futbol oynadıktan sonra aktif futbolculuğu bırakmış ve hakemliği seçmişti. Burak Pakkan iki takımın da ilk kez maçında düdük çalacak.

MİNİ YORUM

Sempatik ama sıkıntılı atama (Deniz Çoban)

Bu atama ilk etapta herkese çok sempatik gelse de ben çok sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Kimlikte öncelikle hiyerarşi esastır. Hakem bir adım öndedir. Bu evlilikte kimin baskın karakter olduğunu bilemeyiz, hakem ekibinde ciddi bir otorite sorunu oluşabilir. Diğer yandan itiraz ve tepkileri, hakemler kişiselleştirebilirler. Benzer bir itirazı uyarı ile geçiştirecekken, eşi olduğu için daha farklı yaklaşabilir. Tribünden eşine karşı bir hakarete daha farklı tepkiler gösterebilir. Elbette kadın hakemlerin sahada yer alması teşvik edilmeli. Ama bu şekilde aynı maça atamak doğru değildir.

Haberin Devamı

Ercan ATA, Ankara (DHA)

YORUM YAZ