MENÜ

Ankaragücü - Beşiktaş maç sonucu: 1-4

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Ankaragücü'nü 4-1 mağlup etti. Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller Ljajic, Mustafa Pektemek, Güven ve Oğuzhan'dan geldi. Ankaragücü'nün tek sayısı ise El Kabir'den geldi.

Ankaragücü - Beşiktaş maç sonucu: 1-4

Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Ankaragücü'ne konuk oldu. Son deplasman galibiyetini Erzurumspor karşısında alan ve dış sahada istediği sonuçları alamayan Beşiktaş, Ankaragücü karşısında kötü gidişata son verdi. Mücadeleyi baştan sona üstün götüren Siyah Beyazlı ekip sahadan 4-1 galip ayrıldı ve puanını 21'e yükseltti. Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller Ljajic, Mustafa Pektemek, Güven ve Oğuzhan'dan geldi. Kartal'da Ljajic ve Oğuzhan bu sezon ilk kez golle tanıştılar. Ankaragücü'nün tek golü ise El Kabir'den geldi.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar

7.dakikada Karius kale arkasından atılan yabancı maddeler nedeniyle kale hakem Mete Kalkavan'a şikayette bulundu. Karius ve Kenan arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Oyun bir süre durduktan sonra tekrar başladı.

Karius harika uzandı

8. dakikada Ankaragücü gole çok yaklaştı. Sol kanattan Kubilay'ın açtığı ortaya Kenan Özer, penaltı noktasından gelişine şutunu attı. Son anda uzanan Karius, iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı.

Ljajic füzesi direkten döndü

Güven Yalçın, Quaresma'dan aldığı pasla ceza sahasına doğru girerken yerde kaldı. Tehlikeli noktadan serbest vuruş kazanan Beşiktaş'ta topun başına Sırp yıldız Ljajic geçti. Ljajic, Ankaragücü kalesine harika bir şut çıkardı fakat top direkten oyun alanına döndü.

Haberin Devamı

Ankaragücü - Beşiktaş maç sonucu: 1-4

Gol iptal!

17.dakikada kazanılan duran topta topun başına geçen Quaresma, ceza sahasına doğru harika bir orta gönderdi. Doğru zamanda doğru yerde bulunan Vida, kafa vuruşunu yaptı ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 'VAR' odası yaklaşık 3 dakikalık kontrolün ardından Beşiktaş'ın golünü "ofsayt" gerekçesiyle iptal etti. Hakem Mete Kalkavan kararı ekrandan kontrol etmedi.

Ljajic'den nefis gol

Beşiktaş, 23. dakikada Ljajic'in attığı golle Ankaragücü deplasmanında 1-0 öne geçti. Mustafa Pektemek'ten pası alan Adem Ljajic, ceza alanı ön çizgisinden nefis bir şut çıkardı ve kaleci Korcan'ı çaresiz bırakarak takımını 1-0 öne geçirdi. Adem Ljajic, Beşiktaş formasıyla ilk golünü attı.

Ankaragücü - Beşiktaş maç sonucu: 1-4

Fark 2'ye çıktı

27. dakikada Mustafa Pektemek'in golüyle Beşiktaş, Ankaragücü deplasmanında skoru 2-0'a getirdi. Dorukhan'ın pasında Güven Yalçın'dan seken topa arka direkte buluşan Mustafa Pektemek, farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti.

Ankaragücü - Beşiktaş maç sonucu: 1-4

Ali Naibi tribüne gönderildi

Maçın başında olduğu gibi yine Karius'un arkasındaki tribünden yabancı maddeler yağıyor. Karius'a atılan yabancı maddeler nedeniyle oldukça sinirlenen Beşiktaş İdari Menajeri Ali Naibi, 4. Hakem'in uyarısıyla hakem tarafından tribüne gönderildi.

Gökhan Gönül sakatlandı

Hafif sakatlığı bulunan ve ısınma sırasında sakatlanan Medel'in yerine 11'de maça başlayan Gökhan Gönül, oyuna devam edemedi. 40. dakikada tecrübeli futbolcunun yerine Fatih Aksoy dahil oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş gol oldu yağdı

Ljajic'in ara pasıyla savunma arkasına sarkan Güven Yalçın, tek dokunuşunu yaptı ve kalesini terk eden Korcan'ın üstünden topu ağlara gönderdi. Güven Yalçın Süper Lig'de ilk 11'de sahaya çıktığı ikinci maçta üçüncü gol katkısını yaptı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Ankaragücü - Beşiktaş maç sonucu: 1-4

***********

İkinci yarı başladı

Ankaragücü'nde Cerci, Kenan Özer'in yerine oyuna dahil oldu. Beşiktaş'ta Necip Uysal, Kubilay'a yaptığı faul sonrası 52. dakikada sarı kart gördü.

VAR incelemesi sonrası gol iptal edildi

Kubilay'ın pasında topla buluşan Bifouma, 60. dakikada farkı 2'e indiren golü attı. Ankaragücü'nün attığı gol, VAR izlemesinin ardından pozisyonun başlangıcında Güven Yalçın'a faul olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

61. dakikada Ankaragücü'nde Erdem'in yerine orta saha Moulin oyunda. Dje Djedje sağ beke geçti.

Haberin Devamı

Ankaragücü - Beşiktaş maç sonucu: 1-4

73.dakikada Güven Yalçın, yerini Larin'e bıraktı.

Vida kale dibinden kaçırdı

Beşiktaş 77. dakikada 4. gole çok yaklaştı. İkiye birlerle ceza sahasına giren Ljajic, topu tehlikeli bölgeye doğru gönderdi. Ceza sahasında gelişine şutunu atan Atiba, Korcan'ı geçemedi. Korcan'dan seken topta Vida, topu yakın mesafeden auta attı.

79. dakikada Beşiktaş'ta Adem Ljajic'in yerine Oğuzhan Özyakup oyuna dahil oldu. 83. dakikada Mustafa Pektemek zoru başardı. Kaleye 2-3 metre mesafeden topu auta gönderdi.

Ankaragücü golü buldu

El Kabir, 86. dakikada farkı 2'ye indirdi. Ankaragücü'nün golü sonrası statta müzik çalınca Ankaragücü taraftarı tepki gösterdi.

Oğuzhan farkı yeniden 2'ye çıkardı

88.dakikada Beşiktaş, Oğuzhan'ın attığı golle farkı yeniden 3'e çıkarttı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve mücadele Beşiktaş'ın 4-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasındaki MKE Ankaragücü karşılaşmasında, ligdeki son maça göre kadroda 4 değişikliğe gitti. Siyah-beyazlı ekipte, ligin 12. haftasındaki Demir Grup Sivasspor maçında ilk 11’de görev yapan oyunculardan Pepe ile Ryan Babel, ülkelerinin milli takımlarında geçirdikleri sakatlık nedeniyle Ankaragücü maçı kadrosunda yer almadı.

Haberin Devamı

Teknik direktör Şenol Güneş, bu oyuncuların yanı sıra Sivasspor maçında ilk 11’de şans verdiği Oğuzhan Özyakup ve kaleci Tolga Zengin’i de Ankaragücü karşısında yedek soyundurdu. Güneş, bu futbolcuların yerine Mustafa Pektemek, Dorukhan Tokgöz, Necip Uysal ve kaleci Karius’a ilk 11’de şans verdi. Diğer yandan maçın ilk 11’inde yer almasına rağmen ısınma sırasında ağrı hisseden Medel’in yerine Gökhan Gönül görev yaptı.

Beşiktaş karşılaşmaya, Karius, Necip Uysal, Gökhan Gönül, Vida, Caner Erkin, Atiba, Dorukhan Tokgöz, Quaresma, Ljajic, Güven Yalçın, Mustafa Pektemek 11’i ile çıktı. Siyah-beyazlı ekibin kulübesinde Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Fatih Aksoy, Oğuzhan Özyakup, Vagner Love, Cyle Larin yer aldı. Pepe ve Babel’in yanı sıra Adriano Correia, Enzo Roco, Jeremain Lens ve Gökhan Töre de bu maçta sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi. Demir Grup Sivasspor maçında kaleyi Tolga Zengin’e teslim eden teknik direktör Güneş, bir maç aradan sonra formayı yeniden Alman kaleci Karius’a verdi.

MKE Ankaragücü’nde 2 değişiklik

MKE Ankaragücü ise geçen haftaki Atiker Konyaspor maçının 11’ine göre 2 değişiklikle Beşiktaş karşısına çıktı. Teknik direktör İsmail Kartal, Beşiktaş karşısında ligin 12. haftasındaki Atiker Konyaspor maçında forma giyen Bakary Kone ve Antone Putsila’nın yerine Alihan Kubalas ile Kubilay Kanatsızkuş’a şans verdi Ankaragücü karşılaşmaya Korcan Çelikay, Erdem Özgenç, Alihan Kubalas, Yalçın Ayhan, Pinto, Djedje, Faty, Kenan Özer, Kubilay Kanatsızkuş, Bifouma, El Kabir 11’i ile çıktı. Sarı-lacivertlilerde, Altay Bayındır, Mehmet Sak, Sedat Ağçay, Youness Mokhtar, Bakary Kone, Thibault Moulin, Alessio Cerci, Anton Putsila, İlhan Parlak ve Kehinde yedek soyundu.

Ankaragücü taraftarı takımı yalnız bırakmadı

Sabah erken saatlerden itibaren otobüslerle Kayseri’ye gelen binlerce MKE Ankaragücü taraftarı, kendilerine ayrılan tribünleri doldurarak coşkulu bir şekilde takımlarını destekledi. Konuk ekip Beşiktaş’ın taraftarı da kendilerin ayrılan bölümü doldurarak takımlarına destek oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce açıklanan Osmanlı Stadı’nın zemininin, sporcu sağlığını riske edecek durumda olduğu tespit edildiği için MKE Ankaragücü-Beşiktaş maçının Kayseri’deki Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’na alındığını duyurmuştu.

YORUM YAZ