MENÜ

Anivia Rün Rehberi Ve S11 Yeni Rünler: Pro Mid Anivia İtemları (Build) Ve Counter Şampiyonlar (Pickler)

Anivia neredeyse oyunun en başından beri var olan bir şampiyondur. League of Legends evreninde yeni patch ile birlikte eskiye göre kısmen daha az fantastik vuruşlar yapabildiğimiz bu şampiyon kitle kontrolde daha çok hissedebileceğimiz bir şampiyon olarak sunulmuştur. Anivia şampiyonun S11 yeni sezonda yapılan değişikliklerini, rün ve yetenek dizilimleri haberimizde bulabilirsiniz.

Anivia Rün Rehberi Ve S11 Yeni Rünler: Pro Mid Anivia İtemları (Build) Ve Counter Şampiyonlar (Pickler)

Anivia neredeyse oyunun en başından beri var olan bir şampiyondur. League of Legends evreninde yeni patch ile birlikte eskiye göre kısmen daha az fantastik vuruşlar yapabildiğimiz bu şampiyon kitle kontrolde daha çok hissedebileceğimiz bir şampiyon olarak sunulmuştur. Anivia şampiyonun S11 yeni sezonda yapılan değişikliklerini, rün ve yetenek dizilimleri inceleyelim.

Haberin Devamı

Buz Ankası Anivia

Freljord'u korumak için sonsuz bir yaşam olan Anivia, ölüme ve yeniden doğuşun o eşsiz döngüsüne katlanan, kendisini tamamen iyiliğe ve güzelliğe adamış buz ruhudur. Emrindeki elementin güçlerini yurda gölge düşürmeye çalışan düşmanların üzerinde kullanmaktadır. Keskin ve dondurucu buz gücü sayesinde Anivia kuzeydeki kabilelere kılavuzluk etmektedir. Kabileyi kurur ve bu kabilelerde Anivia'yı bir umut simgesi olarak görürler.

Şampiyon fedakarlığı sayesinde her zaman varlığını koruyacak olan eşsiz ve benzersiz bir ruhtur. Yarınların yeniden ve pırıl pırıl bir şekilde doğacağının bilincinde, tüm varlığı ile mücadele eden Anivia, buzların ankası olarak bilinmektedir.

Buz Ankası Anivia Oynanış Biçimi

Haberin Devamı

Gerçekten eşsiz bir şampiyon olan Anivia'nın pasif skili Yeniden Doğuş, şampiyon ölümle sonuçlanabilecek bir hasar aldığında yumurtaya döner. Cana ulaşana kadar iyileşirken zırh ve büyü direncine sahip olur. 6 saniye direnebilirse, yeniden doğar.

Klavyenizden Q ile aktif hale gelen yetenek Buz Kütlesi, devasa bir buz kütlesi hedef noktaya doğru süzülürken hedeflere büyü hasarı verir. Buz tutturur ve rakiplerin hareket hızını 3 saniye kadar %20 düşürür. Anivia büyüyü yeniden aktifleştirdiğinde, kütle patlar. Belirli bir alana büyü hasarı verir. Ayrıca alan içerisindeki rakipleri sersemletir.

Klavyenizden W ile aktif hale gelen yetenek Buz Duvarı, birimlerin belli bir alan içerisinde her tür hareketini engelleyen skill, geçilmez bir duvar oluşturur. Duvar 5 saniye kadar bir sürede eriyerek yok olur.

Klavyenizden E ile aktif hale gelen yetenek Ayaz Yanığı, şampiyonun dondurucu bir rüzgârla saldırdığı hedefine büyü hasarı verir. Rakip Buz Kütlesi ya da Buzul Fırtına ile yavaşlatılmış ise, daha fazla hasar alır.

Son olarak klavyenizden R ile aktif hale gelen yetenek Buzul Fırtınası, aç ve kapa şeklinde 3 saniye içinde genişleyen, şiddetli bir buz fırtınası başlatarak hedeflere her saniye büyü hasarı verir. Ayrıca 1 saniyeliğine onları buz tutturarak, hareket hızlarını düşürür. Skill azami boyutuna ulaştığında hasar verip buz tutturduğu hedeflere verilen hasar ve yavaşlatma %50 artar. Skilin menzilinden çıkmak, kitle kontrol etkisine maruz kalmak ya da mana bitişi skilin kapanmasına neden olur.

Haberin Devamı

Buz Ankası Anivia S11 Rün Dizilimi

Kendini iyiliğe adamış bir ruh olan Anivia şampiyonunun S11 yeni sezondaki rün dizilimi rehberi;

Büyücülük

Sürat Coşkusu

Mana Akışı Yüzüğü

Yücelik

Yaklaşan Fırtına

İlham

Sihirli Pabuçlar

Peksimet Teslimatı

Buz Ankası Anivia S11 Yetenek Skilleri

Anivia şampiyonunun yetenek skilleri dağılımı ise;

Buz Kütlesi: 1- 8- 10- 12- 13

Buz Duvarı: 4- 14- 15- 17- 18

Ayaz Yanığı: 2- 3- 5- 7- 9

Buzul Fırtınası: 6- 11- 16

Buz Ankası Anivia S11 Counter Pickler

Anivia şampiyonunun zayıf olduğu şampiyonlar ise;

Diana

Fizz

Kassadin

LeBlanc

Orianna

Buz Ankası Anivia Full Build S11 Eşya Dizilimi

Sıçra: Şampiyon fare imlecinin yönlendirildiği alana doğru, kısa mesafe kat etmesini sağlar.

Işınlan: 4,5 saniye odaklanma yaptıktan sonra şampiyon hedef aldığı dost kuleye, minyona ya da toteme ışınlanır.

Haberin Devamı

Seraph'ın Şefkati

Liandry'nin Istırabı

Rylai'nin Kristal Asası

Sihirbaz Pabuçları

Rabadon'un Şapkası

Uğursuz Koruma

Buz Ankası Anivia Kostümleri

Anivia şampiyonunun tüm kostümleri;

Klasik Kostüm

Takım Ruhu Kostümü

Yırtıcı Kuş Kostümü

Noxus Avcısı Kostümü

Hextech Kostümü

Kara Buz Kostümü

Tarih Öncesi Kostümü

Karnaval Kostümü

YORUM YAZ