MENÜ

Angola'da Ahmed Hassan damgası: 3-1

Afrika Uluslar Kupası çeyrek finalinde Ahmed Hassan'ın formasını giydiği Mısır, Song'un formasını giydiği Kamerun'u 3-1 mağlup etti.

Angola'da Ahmed Hassan damgası: 3-1

Mısır ve Kamerun arasında oynanan Afrika Uluslar Kupası çeyrek finali mücadelesine Ahmed Hassan damgasını vurdu. Geçtiğimiz yıllarda Gençlerbirliği ve Beşiktaş forması giyen Hassan, Mısır'ın, Eto'o, Song ve Geremi gibi tanıdık isimlerin oynadığı Kamerun karşısına çıktığı maçta, iki takımın ağlarını da havalandırdı.

26. dakikada Emana'nın kullandığı kornerde topun omzuna çarpması sonucu kendi kalecisini avlayan Hassan, 37. dakikada Kamerun kalecisi Kameni'yi alt ederek skoru eşitledi. Bu beraberlik hem ilk yarının, hem de maçın normal süresinin skoru oldu.

Uzatma dakikalarına Mısır çok hızlı başladı. 92. dakikada Gedo'nun golüyle öne geçen Mısır, 95. dakikada bir kez daha Hassan'la topu Kamerun ağlarıyla buluşturdu. 120 dakikaya uzanan maç bu skorla sona erdi ve Afrika Uluslar Kupası'nda yola devam eden taraf Mısır oldu.

Kamerun'un kupaya veda etmesiyle Trabzonspor forması giyen Song ve devre arası Ankaragücü'yle anlaşan Geremi, Angola'dan erken dönmek zorunda kaldılar.

Haberin Devamı

MISIR 3-1 KAMERUN

YORUM YAZ