MENÜ

Anadolu Üniversitesi son dakika online sınav duyurusu yaptı... AÖF final sınavları ne zaman, nasıl yapılacak?

Açık Öğretim Fakültesi bahar dönemi final tarihleri binlerce öğrenci tarafından merak ediliyor. Corona virüsün yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler netisesinde Aanadolu Üniversitesi, ara sınavları online olarak gerçekleştirmişti. Öğrencilerin beklediği açıklama geldi ve AÖF final sınavlarının tarihinin yanında sınav yöntemi de duyuruldu. AÖF dönem sonu sınavları online olarak internetten gerçekleşecek. Peki, AÖF final sınavları ne zaman, nasıl yapılacak? AÖF 2020 Yaz Okulu ne zaman? Detaylar haberimizde.

Anadolu Üniversitesi son dakika online sınav duyurusu yaptı... AÖF final sınavları ne zaman, nasıl yapılacak?

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi için online sınav duyurusu yayınladı. Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Sistemi bünyesindeki Açıköğretim, İşletme ve İktisat fakültelerinin 2019-2020 bahar dönemi dönem sonu sınavlarının tarihinin verildiği açıklamada, sınav süreciyle ilgili bilgiler de verildi. YÖK tarafından geçtiğimiz gün yayımlanan duyuruda, tüm üniversitelerin sınavları online olarak yapması istenmişti. Bu duyuru sonrası Anadolu Üniversitesi tarafından bir duyuru yayımlandı ve final sınavlarının internet üzerinden yapılacağına yer verildi. Bahar dönemi ara sınavları da 18 Nisan-7 Mayıs'ta internet üzerinden yapılmıştı.

Haberin Devamı

AÖF final sınavları ne zaman, nasıl yapılacak?

Açıköğretim Sistemi bünyesindeki Açıköğretim, İşletme ve İktisat fakültelerinin 2019-2020 bahar dönemi dönem sonu sınavlarının 24 Haziran-8 Temmuz’da gerçekleşecek.

AÖF final sınavları online mı olacak?

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Açıköğretim, İşletme ve İktisat fakültelerinin bahar dönemi dönem sonu sınavlarının internet tabanlı ortamlardan yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Anadolu Üniversitesi son dakika online sınav duyurusu yaptı... AÖF final sınavları ne zaman, nasıl yapılacak

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından konu ile ilgili yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Yeni Koronavirüs önlemleri kapsamında, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nin Yurt içi ve Yurt Dışı Programlarının 2019-2020 Öğretim Yılı Bahar Dönemi dönem sonu sınavları, internet tabanlı ortamlarda yapılacaktır.

Haberin Devamı

Bahar Dönemi dönem sonu sınavları 24 Haziran 00.01 ve 8 Temmuz 23.59 saatleri arası erişime açık olacaktır.

Sınava ilişkin bilgiler resmi web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır.

Sağlıklı günler ve başarılar dileriz."

AÖF'TE GEÇME NOTU KAÇ?

Anadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavları sonucu, alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması, dersi başarılı olarak geçmenizi sağlıyor. Bunun haricinde, 84 ve 100 arası not alan öğrenciler AA, 77-83 arası not alan öğrenciler AB, 71 ve 76 arası not alan öğrenciler BA, 66 ve 70 arası not alan öğrenciler BB, 61 ve 65 arası not alan öğrenciler BC, 56 ve 60 arası not alan öğrenciler CB, 50 ve 55 arası not alan öğrenciler ise CC harfiyle derslerinden geçiyor. Koşullu olarak geçme notları ise 46 ve 49 arası CD, 40 ve 45 arası notlar DC, 33 ve 39 arası notlar ise DD olarak harflendiriliyor.

AÖF 2020 YILI AKADEMİK TAKVİMİ!

AÖF GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV TARİHİ: 14-15 ARALIK 2019

AÖF GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV TARİHİ: 18-19 OCAK 2020

AÖF BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV TARİHİ: 18 NİSAN - 7 MAYIS 2020

AÖF BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAVI: 24 HAZİRAN - 8 TEMMUZ 2020

AÖF 2020 Yaz Okulu ne zaman?

2020 AÖF Yaz Okulu Sınavı'nın 23 Ağustos'ta yapılacağı açıklanmıştı. Tarihte bir değişiklik yapıldığı takdirde haberimiz güncellenecektir.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi üç ders sınavından bağımsız olarak yeni bir sisteme daha imza attı. Yaz okuluna kayıt şartlarını taşıyanlar başvuruda bulunabilir. Derslerin senato tarafından belirlendiği yaz okuluna notlarını yükseltmek isteyenler kayıt yaptıramazlar. Devam zorunluluğu olmayan yaz okuluna katılmak isteyen öğrenciler tercih ettikleri ders sayısınca ücret ödemek durumundalar.

Haberin Devamı

2018-2019 Öğretim Yılı Yaz Okulu Sınavı 22-23 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak. 17 Temmuz 2020 tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapacak öğrenciler, yaz okulu sınavına ilgili sınav merkezinde girebilir. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi yaz okulu sınav giriş belgeleri sınava az bir zaman kala yayınlanacak.

Sınava girecek öğrenciler, fotoğraflı sınav giriş belgelerini http://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinde yer alan "Öğrenci Girişi" bağlantısından Türkiye Cumhuriyet Kimlik Numaraları ve şifreleri ile oturum açarak veya Açıköğretim bürolarından alabilecekler.

Yaz okuluna kimler kayıt yaptırabilir?

Haberin Devamı

1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir.

2- 2019-2020 öğretim yılında son kez yapılacak üç ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler isterlerse yaz okuluna başvurabilirler. Ancak yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenci, üç ders sınavına katılamaz.

3- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler.

4- Öğrenim gördüğü programda FF harf notlu dersi/dersleri olan öğrenci yaz okulunda bu dersi/dersleri alabilir.

5- Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00’ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri yaz okulunda alabilir.

Yaz okulunda hangi dersler açılacaktır?

1- Ders seçimi, aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Yaz Okulu Kayıt linkinden ilgili kayıt tarihleri arasında yapılacaktır.

Haberin Devamı

2- Yaz okulunda hangi ders/derslerin açılacağı ilgili birim kurulu kararı ve Senatonun onayıyla yaz okulu kayıt tarihlerinden sonra belirlenir.

YORUM YAZ