MENÜ

Ergin Ataman'ın ihraç edilmesi gündem oldu! İlk açıklama geldi: "Utanç vericiydi"

Anadolu Efes, EuroLeague'in 27. haftasında Kızılyıldız deplasmanından mağlubiyetle dönerken, temsilcimizin Başantrenörü Ergin Ataman maçtan ihraç edildi. Maçın ardından Ataman'ın yardımcısı Yakup Sekizkök çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili tecrübeli Başantrenör Ergin Ataman'dan da ilk açıklama geldi.

Ergin Ataman'ın ihraç edilmesi gündem oldu! İlk açıklama geldi: "Utanç vericiydi"

Son iki sezonun EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes'te bu sezon işler yolunda gitmiyor. Temsilcimiz EuroLeague'in 27. hafta mücadelesinde Kızılyıldız engelini aşamadı. Sırbistan'daki maçta başantrenör Ergin Ataman ihraç edilirken tecrübeli çalıştırcının yardımcısı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Anadolu Efes, EuroLeague'in 27. haftasında Kızılyıldız deplasmanına çıktı. Aleksandar Nikolic Salonu’nda oynanan karşılaşmadan 94-75'lik mağlubiyetle ayrılan Ergin Ataman'ın ekibinin 2 maçlık galibiyet serisi sona erdi. ASVEL ve Panathinaikos galibiyetleri sonrası Kızılyıldız'a kaybeden Lacivert Beyazlılar, 13. mağlubiyetini yaşadı. Kızılyıldız ise 12. galibiyetini temsilcimiz karşısında aldı. Temsilcimizde Doğuş Balbay, Vasilije Micic ve Shane Larkin sakatlıkları nedeni ile mücadelede forma giyemedi.

 

Ergin Atamanın ihraç edilmesi gündem oldu İlk açıklama geldi: Utanç vericiydi

 

ZIZIC VE BEAUBOIS İLE SKOR ÜRETTİ

Anadolu Efes, karşılaşmaya Beaubois, Buğrahan, Clyburn, M’Baye ve Zizic beşi çıkarken, Zizic ve Beaubois’nın sayıları ile ikinci dakikayı 5-0 önde geçti. M’Baye ve Buğrahan’ın sayıları bulan temsilcimizde Zizic’in turnikesi ile beşinci dakikada skor 15-9’a geldi. Beaubois’nın dört sayısının ardından Elijah’ın turnikesi ile sekizinci dakikada skor 23-16’ya geldi.

Haberin Devamı

ANADOLU EFES FARKI ARTTIRDI

Kalan bölümde Clyburn de dört sayılık katkı verince mücadelenin ilk 10 dakikasını Lacivert Beyazlılar 25-20 önde tamamladı. Temsilcimiz, ikinci periyoda Clyburn’ün beş sayısı ile başladı ve 12. dakika 30-26 öne geçti. Lacivert Beyazlılar, Dusnton’ın pota altı isabetinin ardından Clyburn ile bir basket daha buldu ve 13. dakikada farkı sekiz sayıya yükseltti: 34-26.

FARKI KORUYAMADI

Efes, takip eden iki dakika içinde sayı bulamadı ve 15. dakikada skor 34-36’ya geldi ve coach Ergin Ataman mola aldı. Mola dönüşünde Zizic’ten gelen altı sayı ile 17:30’da skora denge geldi: 40-40. Kalan süre içinde Elijah ile iki, Buğrahan ile üç sayı bulan Efes, maçın ilk yarısını 45-49 geride tamamladı.

İkinci yarıda ilk isabet 12:30’da Beaubois ile üç sayı çizgisinin gerisinde geldi: 48-55. M’Baye’nin arka arkaya kaydettiği iki üçlük ile 25. dakikada skor 54-59’e gelirken, Zizic’in dört sayısının ardından bir üçlük daha bulan M’Baye 28. dakikada farkı üç sayıya indirdi: 61-64. Beaubois’nın üçlüğünün ardından basket faul pozisyonunda üç sayı bulan Elijah 29:30’da temsilcimizi yeniden öne geçirdi: 67-66. Kalan bölümde rakip takımdan gelen basketin ardından maçın son 10 dakikasına Efes 67-68 geride girdi.

Haberin Devamı

 

Ergin Atamanın ihraç edilmesi gündem oldu İlk açıklama geldi: Utanç vericiydi

 

MAĞLUBİYETLE AYRILDI

Final periyoduna Elijah’ın üçlüğü ile başlayan Anadolu Efes, 32. dakikaya 70-68 önde girdi. 34. dakikada skor 70-78’e gelirken, Zizic’in basketi ile 34:30’da skor 72-78’e geldi. Beaubois’nın basketi ile 36. dakikada skor 74-83 oldu. Kalan bölümde öne geçemeyen Efes, Clyburn’ün bir sayısının ardından karşılaşmadan 75-94 mağlup ayrıldı.

2 MAÇLIK SERİ SONA ERDİ

Bu sonuçla birlikte Ergin Ataman'ın ekibinin 2 maçlık galibiyet serisi sona erdi. ASVEL ve Panathinaikos galibiyetleri sonrası Kızılyıldız'a kaybeden lacivert beyazlılar, 13. mağlubiyetini yaşadı. Kızılyıldız ise 12. galibiyetini temsilcimiz karşısında aldı.

ERGİN ATAMAN İHRAÇ EDİLDİ

Maçın son periyodunda bitime yaklaşık 4 dakika kala başantrenör Ergin Ataman, hakemlere itirazları sonucu 2. teknik faulünü aldı ve oyundan ihraç edildi.

'ATAMAN'A HAKARET EDİLDİ'

Ergin Ataman'ın iki teknik faul alması sonrası takımın başına geçen yardımcı antrenör Yakup Sekizkök maçtan sonra yaptığı açıklamalarında Kızılyıldız taraftarlarının Ergin Ataman'a hakaret içerikli sözler sarf ettiklerini şu sözlerle belirtti:

Haberin Devamı

"Öncelikle böyle bir basketbol ortamında taraftarlardan maç boyunca baş antrenörümüz Ergin Ataman’a yönelik hakaret içerikli sözler duyduğumuz için üzgünüm. Oyuna gelirsek rakibimiz maç boyunca sert ve fiziksel bir basketbol oynadı. Son çeyreğin başına kadar hücum ritmimiz iyiydi. O andan itibaren enerjimizi ve ritmimizi kaybettik. Sonrasında da savunma direncimiz düştü. Maçın sonunda da kolay bir galibiyet aldılar. İki oyun kurucumuz olmadan, oyun kurmak bizim için çok zor oldu. Maçın ilk 32-33 dakikası maçın içindeydik, sahadaki oyuncularımızın mücadelesinden memnunuz. Çift maç haftasındayız. İstanbul'a dönüp, biraz dinleneceğiz ve idman yapacağız. Cuma günü için hazır olacağız."

 

Ergin Atamanın ihraç edilmesi gündem oldu İlk açıklama geldi: Utanç vericiydi

ATAMAN'DAN AÇIKLAMA: UTANÇ VERİCİYDİ

Turkish Airlines EuroLeague 28'inci hafta maçında yarın İsrail’in Maccabi Playtika Tel Aviv takımını konuk edecek olan Anadolu Efes’te başantrenör Ataman, "Maccabi Playtika Tel Aviv maçı play-off için en önemli maçımız. Eksiklerimize rağmen taraftarımızın yaratacağı atmosfer ve motivasyon ile mutlaka kazanacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dün akşam deplasmanda oynadıkları Kızılyıldız maçıyla ilgili de konuşan tecrübeli antrenör, "Her zaman centilmenliği ve sporu güzelleştiren fair play ruhunu sahaya yansıtan taraftarımızın güzelliğini dün akşam bir kez daha anladım. Belgrad’da dün akşam tüm Kızılyıldız taraftarının maç boyunca susmaksızın şahsıma ettiği küfürler, spor ve EuroLeague organizasyonu adına utanç vericiydi" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ