MENÜ

Ergin Ataman'dan ayrılık sinyali: Belki hepimizin bir değişime ihtiyacı var

Turkish Airlines EuroLeague'de normal sezonun son maçlarının oynandığı 34. hafta mücadelesinde sahasında ağırladığı Monaco'yu 87-72 mağlup eden Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunurken yaşanan başarısızlığın ardından belki de herkesin bir değişime ihtiyacı olduğunu belirtti. Alınan teklifler, görüşmeler olduğunu da aktaran tecrübeli çalıştırıcı, söylemleriyle ayrılık sinyali verdi.

Ergin Ataman'dan ayrılık sinyali: Belki hepimizin bir değişime ihtiyacı var

Turkish Airlines EuroLeague'de normal sezonun son haftası oynanıyor. 34. hafta mücadelesinde temsilcilerimizden Anadolu Efes, sahasında ağırladığı Monaco'yu 87-72 mağlup ederek Play-Off yapamadığı EuroLeague macerasını noktaladı. Karşılaşma sonrası Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

'TARİH BUNU YAZACAKTIR'

EuroLeague'de son yıllara damga vuran performanslarının tarihi anlamı olacağına değinen Ergin Ataman, "Öncelikle şunu söyleyeyim ki, bu hanedanlığı ben kurmadım. Hep birlikte, kulübün organizasyonuyla, oyuncularımızın üstün çabasıyla ve her geçen yıl, her geçen maç bu sezona kadar yükselen performanslarıyla Avrupa basketboluna damga vurduk. Tarih bunu yazacaktır önümüzdeki yıllarda. Tekrar edilmesi kolay değil ama umarım başka bir Türk takımı daha bunu gerçekleştirebilir" dedi.

'BUNUN SORUMLUSU BENİM'

EuroLeague'de yoluna devam eden Fenerbahçe Beko'ya başarılar dileyen ve kendilerinin başarısızlığındaki sorumluluğu üstlenen tecrübeli çalıştırıcı, "Bu başarısızlığımızın nedenlerini daha sonra zaten konuşuruz. 34 maçta 17 galibiyet, 17 mağlubiyette kaldık. Aslında baktığınız zaman 2 mağlubiyet gerideyiz. Sezon boyunca uzatmada kaybettiğimiz maçlar, sezonun ilk maçında uzatmada hakem kararıyla, hakemlerin daha sonra özür dilemesiyle kaybettiğimiz maçlar... Sakatlıklar... Sezonun zaten yarısında Shane Larkin'i kullanamadık. Ama neticede herkesin büyük bir beklentisi vardı ve biz, sezona çok büyük bir hayalle başlamıştık. Evet, biz bir tarih yazdık ama bunu daha da derinleştirebilir miyiz, üç sene üst üste şampiyonluk kazanabilir miyiz diye bu üzerimizde bir baskı da oluşturdu, bu bir gerçek. Kulübün üzerinde, organizasyonun üzerinde, başkanın üzerinde, benim üzerimde ve dolayısıyla da oyuncularımın üzerinde... Ve başaramadık. Ortada bir başarısızlık varsa bunun sorumlusu başantrenördür. Ben de bu sorumluluğu tamamen alıyorum. Geçen gün başkanla buluştuk, kendisinden de bununla alakalı özür diledim. Yapacak bir şey yok. Artık bu sezon bir Türk takımı olarak bayrağı Fenerbahçe Beko'ya devrettik. Umarım onlar bizim yaptığımızı tekrar edebilirler. Umarım onlar Final Four'a kalırlar ve şampiyon olup Türkiye'yi onlar gururlandırırlar. Spor bu, her zaman istediğiniz gibi olmuyor ama bu akşam bir kez daha gördük ki iyi bir takımımız var. Nitekim burada oynadığımız son 3 maçta iyi oynadık ama hedef maçlarda hep eksikliklerle mücadele ettik. Bu akşam da Dunston yoktu, Singleton yoktu. Sonuçta bunların hepsi mazeret. Tarih, Anadolu Efes'in yaptıklarını yazacak ama tabii ki bu sezonki başarısızlığını da yazacak. Bunun da sorumlusu benim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'HERKES İÇİN BİR HAVA DEĞİŞİMİNE İHTİYAÇ VAR'

Haberin Devamı

Takımdaki geleceğine ilişkin soruyu yanıtlayan ve buna cevabıyla ayrılık sinyali veren Ergin Ataman, "Bunu sezon sonunda kulüp başkanımızla birlikte değerlendireceğiz. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Belki bir değişime ihtiyaç var. Herkes için bir hava değişimine ihtiyaç var. Neler olacağını şu anda bilemiyorum ama şu an için şunu net olarak söyleyeyim ki benim hiçbir kulüple yaptığım herhangi bir anlaşma yok. Teklifler var, görüşmeler var ama herhangi bir anlaşma yok. Ama dediğim gibi bayağı bir yıprandık bu sezon. Belki hepimizin bir değişime ihtiyacı var. Anadolu Efes Kulübü, benim ailem. Sadece bu son 5 sezonda değil 20 senem geçti neredeyse. Kulübün iyiliği açısından ne gerekiyorsa hep birlikte ona başkanımız Tuncay Özilhan ile beraber karar veririz. Şu anda konsantrasyonumuz Türkiye Ligi, Türkiye Ligi Play-Off'ları olacak. Elenen tek takım biz değiliz yani. 18 takımda 8 takım sadece Final Four oynuyor. Bizim gibi büyük hedeflerle başlayan başka takımlar da giremediler ve lige konsantre oldular. Biz de lige konsantre olacağız. Sezon sonunda da gerekli değerlendirmeleri başkanımızla beraber yapacağız" dedi.

YORUM YAZ