MENÜ

Amumu Rün Rehberi Ve S11 Yeni Rünler: Top (Solo), Mid, Jungle Amumu İtemları (Build) Ve Counter Şampiyonlar (Pickler)

Birkaç sezondur Sihirdar Vadisinde nadir görülen, profesyonel ve normal oyuncular tarafından güçsüz bulunan Amumu, sezon 11 ile birlikte en güçlü şampiyonların başında yerini aldı. Yapılan yeni güncelleme ve item yenilikleri sonrası güçlü hale gelen Amumu yalnızca ormanda değil, orta koridor (mid) ve üst koridorda da sıkça tercih edilmeye başlandı. League of Legends'a dair tüm detaylar fanatik.com.tr'de.

Amumu Rün Rehberi Ve S11 Yeni Rünler: Top (Solo), Mid, Jungle Amumu İtemları (Build) Ve Counter Şampiyonlar (Pickler)

Birkaç sezondur Sihirdar Vadisinde nadir görülen, profesyonel ve normal oyuncular tarafından güçsüz bulunan Amumu, sezon 11 ile birlikte en güçlü şampiyonların başında yerini aldı. Yapılan yeni güncelleme ve item yenilikleri sonrası güçlü hale gelen Amumu yalnızca ormanda değil, orta koridor (mid) ve üst koridorda da sıkça tercih edilmeye başlandı. Sezon 11’de Amumu için tercih edilen rün, koridor seçimi ve koridor seçimine göre item buildlerini inceleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Amumu Rün Rehberi ve S11 Yeni Rünler

En eski League of Legends oyuncularının bile oyunu sil baştan öğrenmesi zorunlu hale gelen sezon 11 içinde, itemler ile birlikte rün ve şampiyonlara da farklı bufflar geldi. En güçlü şampiyonlardan birisi olan Amumu, üst koridorda da aşırı güçlü. Top lanede Amumu için en iyi ve ideal olan rünler şu şekilde sıralanıyor:

- Top (Solo): İsabet, Yenilmez, Zafer, Efsane: Sıvışma, Son Direniş. Hakimiyet, Belden Aşağı, Açgözlü Avcı, Saldırı Hızı, Değişken Kuvvet, Zırh veya Büyü Direnci.

- Mid (Orta Koridor): Hakimiyet, Elektrik Ver, Ani Darbe, Gözyuvarı Koleksiyonu, Açgözlü Avcı. Büyücülük, Mana Akışı Yüzüğü, Kızart, Saldırı Hızı, Zırh, Büyü Direnci.

- Jungle (Orman): İsabet, Yenilmez, Zafer, Efsane: Sıvışma, Son Direniş. Hakimiyet, Belden Aşağı, Açgözlü Avcı, Saldırı Hızı, Değişken Kuvvet, Zırh veya Büyü Direnci.

Haberin Devamı

Top (Solo), Mid, Jungle Amumu İtemlerı (Build)

Tank veya ap item buildleri ile takım savaşlarında ister hasarı kendinize çekebilir ve takımın savaşlardan üstün sağlayabilir, isterseniz de büyü hasarı ile rakip takımdan tek gezen birini avlayarak tek seferde takım savaşlarına bir kişi fazla başlayabilirsiniz. Amumu sezon 11’de bu özellikler nedeni ile oldukça revaçta. Ancak eskiden sadece ormanda oynayabilen Amumu, yeni sezonda top ve orta koridorda da oynayabilir hale geldi. Bu bilgi doğrultusunda Amumu’nun oynanacak olan koridora göre item (build) seçimi oldukça önemlidir. Koridorlara göre oynanacak olan Amumu item build listesi ise şu şekilde sıralanmakta:

- Top (Solo): Günateşi Kalkanı, Uğursuz Koruma, Çivili Zırh, Randu’inin Alameti, Çelik Kaplamalı Çizme, Cehennem Maskesi.

- Mid (Orta Koridor): Cehennem Maskesi, Liandry’nin Istırabı, Rabadon’un Şapkası, Rylai’nin Kristal Asası, Sihirbaz Pabuçları.

- Jungle (Orman): Közbıçak, Kara Mühür, Morellonomikon, Uğursuz Koruma, Sihirdar Pabuçları.

Amumu Top (Solo) Counter Şampiyonlar (Pickler)

Henüz tam olarak çözülemeyen ve pek çok farklı yeniliklerin yapılmış olduğu sezon 11’de Top (Solo) Amumu alan rakip için en iyi counter pick seçimi yapabilir ve rakibinize diz çöktürebilirsiniz. Rakip üst koridorda Amumu varsa ona karşı alabilecek olduğunuz en iyi counter şampiyon pick listesi şunlardır:

Haberin Devamı

- Shyvana

- Singed

- Master Yi

- Jayce

- Kennen

- Cho’Gath

- Vayne

- Tryndamere

Amumu Mid (Orta Koridor) Counter Şampiyonlar (Pickler)

Oyuncuların ne yapacaklarını şaşırmış oldukları sezon 11’de orta koridorda Amumu görmek de mümkün hale geldi. Rakip takımın orta koridor oyuncusu mide Amumu almış ve bu matchup hakkında bilgisi olmayan oyuncular için Amumu’ya karşı en iyi mid counter şampiyonlarını sunuyoruz:

- Lucian

- Sylas

- Anivia

- Ryze

- Ezreal

- Cassiopeia

- Jayce

- Lux

- Annie

- Galio

Amumu Jungle (Orman) Counter Şampiyonlar (Pickler)

Ormanda hızlı gank atması ve rakip hasarını tanklaması ile bilinen Amumu, son sezonda hasarı ile de ön planda. Rakip takım ormancısı tarafından alınan Amumu jungle için counter en iyi şampiyon seçimleri şunlardır:

- Olaf

- Kayn

- Nunu & Willump

- Hecarim

- Skarner

- Kha’Zix

- Karthus

Haberin Devamı

- Poppy

- Rek’Sai

YORUM YAZ