MENÜ

Amrabat imzalamadı çünkü...

Faslı yıldızı Kayserispor'a satarken sözleşmesine, “Bir sonraki satıştan yüzde 20 alınır” maddesi koyduran PSV, 1.6 milyon Euro istiyor. Kendi payından vazgeçen Amrabat, Hollanda kulübünden jest bekliyor. Resmi imzalar bu nedenle gecikiyor.

Amrabat imzalamadı çünkü...

Galatasaray ile Kayserispor arasında prensip anlaşmasına varılmasına rağmen, Nordin Amrabat transferinde resmi imzaların atılmamasının nedeni ortaya çıktı. FANATİK, İstanbul-Kayseri- Eindhoven hattında yaşananlara
ulaştı.

İşte Amrabat gerçeği:

Faslı futbolcuyu 2010’da Kayserispor’a satan PSV Eindhoven, sözleşmeye “Bir sonraki satışından yüzde 20 alınır” maddesi ekletti. Amrabat da Sarı-Kırmızılı kulüple sözleşme imzalarken, “Bir sonraki satışta bonservis bedelinin yüzde 10’unu alırım” şartını kabul ettirdi. Gelinen noktada Galatasaray ile Kayserispor 8 milyon Euro’luk bonservis bedelinde uzlaşmaya vardı. Ancak Kayserispor, 8 milyon Euro’nun yüzde 20’si olan 1.6 milyon Euro’luk bedeli PSV’ye ödemek istemiyor. Galatasaray forması giymek için can atan Amrabat ise Hollanda kulübüne adeta yalvarıyor.

800 bin Euro’dan vazgeçti


Faslı futbolcunun PSV yetkilileriyle yaptığı görüşmede, “Ben yüzde 10’luk kısım olan 800 bin Euro’dan vazgeçtim. Siz de yüzde 20’lik hakkınızı yüzde 10’a düşürün. Lütfen rüyalarımın takımına gitmeme engel olmayın. Hayallerimi gerçekleştireceğim. Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağım” diyerek isteğini dile getirdi. Ancak PSV henüz net bir yanıt vermedi. Kayserispor 1.6 milyon Euro’yu PSV’ye verirse ya da Hollanda kulübü alacağı payda yüzde 50 indirime giderse, Amrabat resmen Galatasaraylı olacak.

Mehmet Demircan

Haberin Devamı
YORUM YAZ