MENÜ

'Eskiden futbolu açlar oynardı'

TSYD'nin '48.Yıl Sporun Zirvesi' ilk gününe Şenol Güneş damgasını vurdu. Mustafa Denizli'yle Türk futbolunu masaya yatıran Trabzonspor'un teknik patronu önemli açıklamalarda bulundu.

'Eskiden futbolu açlar oynardı'

‘Eskiden açlar oynar, zenginler izlerdi; Şimdi zenginler oynuyor, açlar izliyor’

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin 48. Yıl Sporun Zirvesi Semineri, dün Antalya’da başladı. Seminerin ilk gününde Mustafa Denizli ile Şenol Güneş konuşma yaparken, Fatih Terim hastalığından ötürü sadece 5 dakikalık bir katılım gösterdi. İlk olarak söz alan Denizli, Türk futbolunun katedecek daha çok yolu olduğunu belirtti. Tecrübeli hoca, “Futboldaki tüm başarılarımız son 20 yıllık birimde yakalandı, hepimizin endişesi bu 20 yıldan geriye dönüş mü başlıyor diye. Unutmamalıyız ki önümüzde her zaman çok yol var” dedi. Kravat takmadan seminere katıldığı için kendisini kötü hissetiğini belirten Denizli, “Teknik direktör olarak bir kez taktım, onda da eleştirilmiştim. Türkiye’de pek çok şey gelişiyor, ancak eğitim konusunda futbolcuların eksikleri var. Siyah-beyaz yıllar yaşadık, artık deniz bitti. Bu dönemde Almanya’dan, İsviçre’den Avusturya’dan gubetçi takviyesi yapmamız gerekiyor. Bu kaçınılmaz hale geldi” dedi.

‘Okumayanı futbolcu yapmayacaksın’
Mustafa Denizli’den sözü devralan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise A Milli Takıma vurgu yaptı. Başarılı hoca, “Guus Hiddink’i getiriyoruz, ama ondan nasıl faydalanırız, bunu düşünmüyoruz. Yabancı hocaya karşı değilim, ancak niteliği önemli. Markus Merk’i saygıyla karşılıyoruz, ama Hiddink’e soğuk bakıyoruz” diye konuştu. Futbolcunun eğitimli olması gerektiğini belirten Güneş, “Okumayan çocuğu futbolcu yapmayacaksın. Çünkü bu işin garantisi yok” dedi.

‘Güney Kore çok daha planlı
Türkiye’de planlı programlı iş yapılmadığının altını çizen deneyimli çalıştırıcı, “Güney Kore’de çalıştım. Tüm takımların bütçesi aynı. Maaşlar bir gün sarkmaz. Son 2 Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonu Güney Kore’den önemli takımlar ve futbolcular çıktı. Çünkü her şey planlı. Trabzonspor olarak biz bile, şampiyon olsak ya da olmasak neler yaşanacağını bilmiyoruz. Futbolcuya devre arasında izin veriyorsun, program veriyorsun. Ancak uygulamadan geliyor. ‘Kamp neden erken’ diye sıkıntı yaratıyor. Eskiden futbolu aç ve fakirler oynar, tok zenginler seyrederdi. Şimdi ise tok oyuncular oynuyor, fakirler seyrediyor” açıklamasını yaptı.

Sedat Hardal

Haberin Devamı
YORUM YAZ